Spiller dronning i musikalsk komedie:

Sier ja til Olav Den Heldige

Musikalartist Tuva B. Larsen fra Rennebu skal bruke sommeren som dronning Astrid under Olavsdagene Sarpsborg.

Musikalartist Tuva B. Larsen fra Rennebu skal bruke sommeren som dronning Astrid under Olavsdagene Sarpsborg.

27-åringen har som OPP tidligere har omtalt gjort stor suksess i musikalen Så som i himmelen, som har gått for fulle hus Oscarsteateret i Stockholm. Der spiller Tuva B. Larsen en av hovedrollene, som Lena.

I sommer er det teaterferie og den skal Larsen bruke på scenen i Olavsdagene i Sarpsborg, som dronning Astrid i den musikalske komedien Olav Den Heldige.

Arrangøren er meget tilfreds med å ha kapret Rennebujenta til rollen:

– Dette er helt vilt, sier regissør Patrik Stenseth til olavsdagene.no.

Stenseth peker på at Tuva er et ettertraktet navn på mange scener, både i Norge og Sverige.

I januar ble hun tildelt Sveriges største musikalpris, Annalisa Ericsons stipendium 2018.

Tuva B. Larsen sang også i dronning Silvias 75-årsdag.

– At hun takker ja til å tilbringe sommeren sin i Sarpsborg sier også noe om hvilken betydning Olav Den Heldige har fått i teatermiljøene, påpeker regissør Stenseth

Arrangøren skriver på sin hjemmeside at det i 2019 er tusen år siden bryllupet mellom Olav Haraldsson, senere Olav Den Hellige som falt i slaget på Stiklestad i 1030, og Astrid Olofsdatter fant sted i Borg, byen som ble grunnlagt av Haraldsson og senere landets hovedstad.

Musikkspillet tar for seg ekteskapsinngåelsen som i følge arrangøren utløste sterk motstand fra svenskekongen. I kampen for å kristne landet fikk han motbør fra så vel sitt eget folk som fra de norrøne gudene.

«Med dette utgangspunktet, blander forestillingen sagahistorien om en av Norges viktigste konger og den norrøne mytologien med moderne superhelt-action og musikalsk komedie», heter det i omtalen av forestillingen Olav Den Heldige.

Musikkspillet vises fra 19. – 23. juli.

Vennligst Logg inn for å kommentere