Kristian Raanes og Thomas Løseth sto sammen på scenen på turisthotellet lørdag kveld.
Kristian Raanes og Thomas Løseth sto sammen på scenen på turisthotellet lørdag kveld.Bilde 1 av 20
img7977.jpg
Bilde 2 av 20
img7988.jpg
Bilde 3 av 20
img7989.jpg
Bilde 4 av 20
img7996.jpg
Bilde 5 av 20
img7999.jpg
Bilde 6 av 20
img8005.jpg
Bilde 7 av 20
img8013.jpg
Bilde 8 av 20
img8031.jpg
Bilde 9 av 20
img8041.jpg
Bilde 10 av 20
img8050.jpg
Bilde 11 av 20
img8069.jpg
Bilde 12 av 20
Kristin Mæhle jobbet hardt på midtbanen.
Kristin Mæhle jobbet hardt på midtbanen.Bilde 13 av 20
Vindafjord har scoret vinnermålet i ekstraomgangene og oppdalingene depper.
Vindafjord har scoret vinnermålet i ekstraomgangene og oppdalingene depper.Bilde 14 av 20
img8089.jpg
Bilde 15 av 20
img8096.jpg
Bilde 16 av 20
img8101.jpg
Bilde 17 av 20
Jublende yre 80-tallsrockere tilbake på scenen.
Jublende yre 80-tallsrockere tilbake på scenen.Bilde 18 av 20
img8135.jpg
Bilde 19 av 20
img8147.jpg
Bilde 20 av 20

Festgeneralen feiret bursdag med gjenforeninger:

Stjernetreff på All stars

Idol-toer Kristian Raanes og The Voice-vinner Thomas Løseth fant sammen igjen på scenen – det gjorde også to lokale band flere ti-år etter storhetstiden.

Oppdal All stars er en institusjon i Oppdal – general Vebjørn Moen arrangerte den første i 1991, og som da var de lokale bandene Geir Asles og Lille Nils og sirupsnippene på plakaten. På den trettende All stars-kvelden åpnet Moen selv ballet, det skulle bare mangle når en selv har bursdag.

– Det er utrolig trivelig å få spill her på bursdagen min, sa Moen som feiret 65-årsdagen på beste vis, med et knippe gjendikta Tom Waits-låter fremført på oppdaling. «Downtown train» ble til «Buss te by´n» «Ol´55» til «Blå Amazon», senere på kvelden fikk Moen folk med på allsang til «I gata mi», hans versjon av den amerikanske sangerens «In the neighborhood». Hvis bare Moen får kontakt med Waits får vi håpe materialet kan gis ut – det hadde vært en passende gave til jubilanten.

Geir Asles var også tilbake, ifølge Bjørn Håvimb 43 år siden de spilte på sin siste fest på Berghallen i 1976 – og temmelig nøyaktig 50 år siden de startet opp i kjelleren i klesforretningen foreldrene til Geir Asle Angvik drev i Oppdal. Geir Asle har lagt bort gitaren, men brødrene Gunnar og Ola Aune, Bjørn Håvimb, Vegard Øverhaug og Odd Botten var med på gjenforeningen, og leverte rutinert 70-tallsrockere slik de gjorde på Berghallen for 43 år siden.

Moen hadde også invitert med flere kvinnelige sangere på All stars-kvelden, blant dem Julie Flatmo, som blant annet leverte en fin versjon av «Hjerteknuser», og Bodil Moen, som var tilbake på All Stars og viste stemmeprakt i Sam Browns «Stop» og Dusty Springfields «Son of a preacherman».

Midtveis entret hjemvendt bluesartist Vegard Trenmo Ring scenen, og røsket skikkelig tak i publikum. Oppdalingen har mange klubbjobber bak seg med bandet Maldito fra bluesklubber landet over, og står foran en miniturné i Tyskland i mai og Nidaros bluesfestival i Trondheim. Klubbjobbingen merkes – 14 år etter at ni-åringen sang Johnny Cash på Berghallen, er han stø og sikker, leverer råe knallversjoner av Screamin Jay Hawkins «I put a spell on you» og avslutter med tøffe The Doors «Been down so long».

Lørdag spiller han Cash under påskegudstjenesten i sjømannskirka på Bakksetra i Gjevilvassdalen – det kan bli en opplevelse!

Signe Sande tok det hele ned flere hakk, med en cool versjon av Shania Twains «Don´t impress me much» – og fikk hjelp av Apes & Babes-duoen Ingrid Storlimo og Ingunn Sollie på en flott versjon av First Aid Kits «My silver lining» før de to sistnevnte tok over og serverte smittende herlig sangglede.

Deretter  var det klart for kveldens første av to gjesteartister fra Orkdal, skjønt Kristian Raanes er nærmest som oppdalsvenn å regne etter mange spillejobber i bygda. Toeren fra Idol på TV2 i fjor tok klassikeren «Route 66»,og avsluttet med «Somebody like you», før han ble stående på scenen da kompisen Thomas Løseth tok over showet. Det ble et pansermøte mellom to trønderske sangtalent.

– Vi har spilt sammen før, men det er et par år siden nå. Det var kjempeartig å gjenforenes i Oppdal, Kristian er bare helt utrolig bra, skryter Thomas Løseth til OPP om kollegaen etter konserten – langfredag er det konsert med Løseth på Skifer Hotel – den bør langt flere få med seg. Stemmen til The Voice-vinneren kan synge gåsehud på de fleste.

Lille Nils og sirupsnippene satte punktum, og vi trekker tilbake påstander om at de har øvd hardt. Det har de neppe, isåfall kunne det ikke merkes. Du kan si mye om Lille Nils-kvartetten, flinkisrock er det ikke. Men med 50-åringers gutteaktige sjarm, spontane fremføringsglede og yre sceneopptreden, klarer de som eneste band å få publikum fram til scenen i Lille Nils-standarder som «Do the dog», «Mercury Blues» og «Gloria».

Responsen var så god at Ola Nordsletten, Annar Sundseth, Gjermund Vognild og Stein Gorset gjorde sitt lengste sett på flere ti-år. Og selv om noe tekst forsvant her, en gitar datt ut der, så ble det et ellevilt gjenhør – musikk fremført helt upretensiøst med humør – slik smitter på en kveld bare rundt 250 gjester satte av tid til. Men de fikk til gjengjeld fine og artige musikalske opplevelser for pengene.

Vennligst Logg inn for å kommentere