Fanny Vognild nett

Fanny Vognild (t.v) har travle dager på kjøkkenet på Grøtsetra. Siv Sørborg fra Kristiansund kjøper «raffelkaku», vaffel, som det går mest av i følge Vognild. Foto: Per Ole Aalberg

Jon Olav Hammer nett

Jon Olav Hammer nyter en kopp kaffe utenfor Grøtsetra. – Jeg gikk meg en tur i Lundalen i dag, der var det fint, sier Hammer som forteller at han er gift med en oppdaling og har feiret påska her hvert år siden 1977.

Helt fullt på Grøtsetra-parkeringen:

Stor utfart i fjellet

Røde Kors melder om stor utfart i fjellet, og på Grøtsetra måtte ekstraparkeringen tas i bruk for å få plass til alle onsdag.

–  Vi har hatt godt besøk i påska. Med knallværet har det vært fullt hus, sier Fanny Vognild til Påskeradioen. Hun betjener kjøkkenet på Grøtsetra sammen med assistent og altmuligmann Oddbjørn Hokseng.

Utenfor har mange familier rigget seg til med grillplass mens ungene koser seg i akebakken.

–  Folk vil stort sett ha raffelkaku med sunndalsgrøt når de kommer hit. Noen tar med seg maten ut i sola, mens andre vil slappe av inne etter dagens tur, sier Vognild.

Hun forteller at mange kommer innom etter at de har gjort unna dagens skitur, og dermed er det aller mest hektisk utpå ettermiddagen.

Onsdag var det helt fullt på den øverste parkeringsplassen og parkeringsvakt Oddbjørn Hokseng måtte ta i bruk ekstraparkeringen for å få plass til alle.

Røde Kors sin informasjonssentral på Vogildsetra i Oppdal opplyser at det også i går var stor utfart i hele distriktet.
– Det er fortsatt fint skiføre, men det er minkende mengde snø ute i terrenget. Fast men litt løst på toppen av snølagene. Det er fortsatt minusgrader på natten, slik at man får faste og fine skiløyper fra morgenen av. Vær oppmerksom på at det begynner å bli løsere snø utenfor oppkjørt løype, sier Jan Steffen Hoem.leder i distriktsrådet i Sør Trøndelag hjelpekorps i en pressemelding.

Arnt Erik Dale i Dale maskin sier til Påskeradioen at stamløypenettet ble preppet onsdag ettermiddag.

– Løypene er fortsatt fine ut fra de fleste utfartsstedene, sier Dale.

Legg inn kommentar
Legg inn kommentar
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Mest delt siste 7 dager

Mest kommentert