Fikk bruk for dobbeltstemmen: Ordfører Kirsti Welander (Ap) ble overvekten for å hindre varaordfører Ingvill Dalseg og halve kommunestyret i å se på om Oppdalsmuseet skal organiseres under rådmannen. Rådmannen til venstre.
JUBILEUM: – I Oppdal, på Skifer hotell - 50 år og 1 dag etter åpningen av Tverrfjellet gruver gjør fylkestinget vedtak om steinfag ved Oppdal Videregående skole, det er fantastisk, sier varaordfører og fylkestingsrepresentant Ingvill Dalseg (H). Milosh Motys initierte og avduket minnemerket.

Ingvill Dalseg (H) vil påvirke lovforslaget:

Vil ha med pelsdyrbønder til Oslo

– Forslaget fra regjeringen er på langt nær nok, mener Høyres Ingvill Dalseg. Nå vil hun forsøke å gi merknad til lovforslaget.

Reaksjonene har vært sterke etter at regjeringen la fram sitt forslag til kompensasjon for pelsdyrnæringen i sitt forslag til nedleggelse av næringen.

Også Høyrepolitiker Ingvill Dalseg er fortvilet.

– Forslaget som innebærer avvikling av pelsdyrnæringen får dramatiske konsekvenser for flere aktører, og regjeringen bør ha større fokus på den personlige belastning flere opplever og har opplevd i en usikker tid.

Dette lovforslaget handler om mennesker, familier og verdier det er umulig å sette en verdi på, sier hun, og legger til:

– Dette er svært beklagelig.

Dalseg har denne uka vært i møte med sentrale Høyre-politikere. Hun mener de som har jobbet for en økt erstatning har fått gjennomslag for mye.

– Det ser ut til at arbeidet vi har gjort lokalt har bidratt til en bedre kompensasjonsordning med økt ramme og større muligheter for individuell behandling, sier Dalseg, og legger til at forslaget som foreligger på langt nær er godt nok.

– Jeg vil fortsette arbeid med å påvirke fram mot behandlingen i Stortinget, sier hun. Hun ønsker å invitere med seg noen fra næringen til Stortinget, for å gi komiteen råd med å utarbeide merknader til lovproposisjonen. Det blir vårt siste håp, understreker hun.

LES OGSÅ: Varsler grasrotopprør mot pelsdyrforslag

Dalseg påpeker kritiske faktorer, som blant annet bønder som har gjort investeringer, og ikke er berettiget særlig kompensasjon og risikerer konkurs.

– Jeg ser også utfordring i det noen velger avvikling og andre ikke, med kostnader og opprettholdelse av forkjøkken, sier hun.

Dalseg har forståelse for at flere innen næringen nå er slitne, og kanskje ikke orker nok en kamp.

– Men jeg håper noen vil hjelpe meg, sier hun.

Vennligst Logg inn for å kommentere