Kristine Hokseng Øien og Mia Norheim kom på første og andre plass under Norgescup i skiskyting i 2016.

Kristine Hokseng Øien og Mia Norheim kom på første og andre plass under Norgescup i skiskyting i 2016. Foto: Gina Hindseth

Fikk ny Norgescup - venter tusen tilreisende:

– Oppdal er satt på kartet!

Oppdal får nytt stort nasjonalt arrangement - og venter tusen tilreisende til Norgescup i skiskyting neste vinter.

Oppdal IL Skiskyting ble fredag tildelt Norgescup i skiskyting for junior og senior i sesongen 2019/2020. Dermed blir det fellesstart og sprint ved Oppdal Skistadion helgen 4. og 5.januar 2020.

– Med denne tildelingen viser vi nok en gang at Oppdal er satt på kartet i skiskytter-Norge, sier Christin Gjønnes, leder i ski- og skiskyttergruppa i Oppdal idrettslag.

Etter gode tilbakemeldinger under Norgescupen for seniorer i 2016 og ikke minst Hovedlandsrennet i vinter, ble Oppdal sterkt oppfordret om å søke flere nasjonale renn, forteller Gjønnes.

– Vi er gode arrangører, og Oppdal har god logistikk med kort vei mellom anlegg og overnatting. Mange steder må du kjøre en halvtime for å komme fram til stadion, her er det fem minutter.

Hun forventer rundt 500 deltagere fra hele Norge denne helgen, det får ringvirkninger på hotell, camping, butikker og restauranter.

– Deltakerne kaster seg rundt og bestiller overnatting med en gang. Turisthotellet er allerede fullt, sier Gjønnes som regner med minst tusen tilreisende totalt. Da må 70-80 funksjonærer stille til dugnad.

Men det blir mer å gjøre for dugnadsgjengen allerede nå i vår.

– Så snart tælen går i Kåsen skal vi legge asfalt på standplass og en sløyfe rundt stadion. Vi håper å få med flere lokale sponsorer fra næringslivet slik at det blir totalt en kilometer. Målet er å ha det klart til sommerferien, sier Gjønnes til OPP.

 

 

Legg inn kommentar
Legg inn kommentar
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Mest delt siste 7 dager

Mest kommentert