Skjermbilde 2019-04-21 kl. 12.23.04

Magnus Nedregotten og Kristin Moen Skaslien koster inn biskop Anne Lise Ådnøys åpningsstein under VM i Stavanger. Foto: Tom Rowland, WCF

World Mixed Doubles Curling Championship 2019

Kristin Moen Skaslien i aksjon under kampen mot Slovakia. Foto: Tom Rowland, WCF

World Mixed Doubles Curling Championship 2019

Magnus Nedregotten setter en stein mot Slovakia. Foto: Tom Rowland, WCF

World Mixed Doubles Curling Championship 2019

Magnus Nedregotten i aksjon mot Belgia. Foto: Tom Rowland, WCF

Hjalp biskopen med superstein under åpningen:

Utklasset Mexico i ny storseier

Norge står med tre strake storseire etter ny storseier i VM søndag kveld.

Samboerparet Kristin Moen Skaslien og Magnus Nedregotten representerer Oppdal curlingklubb, og er blant favorittene i VM i mixed double som går på hjemmebane i Sørmarka arena i Stavanger.

Under åpningen lørdag var det nettopp oppdalsparet som var med og kostet da biskop Anne Lise Ådnøy fikk æren av å sette åpningssteinen, godt assistert av generalsekretær Pål Trulsen i curlingforbundet.

Biskopen imponerte, og med god kosting av samboerparet satt steinen midt i boet!

Like imponerende har den norske duoen startet verdensmesterskapet. På hjemmeisen har Norge feid motstanderne av banen.

Lørdag klarte ikke Slovakia å ta ett eneste poeng da Norge vant 10-0. I dag ga Litauen seg på 12-5 til Norge etter at de norske favorittene hadde tatt fem poeng både i femte og sjuende omgang.

Ferske Mexico debuterter i VM og paret som spiller for Mexico har bare tre måneders trening bak seg. Men de bet bra fra seg, og var oppe på 3-4 halvveis etter at en bom fra Kristin Moen Skaslien åpnet for tre mexikanske poeng.

Men oppdalsjenta slo tilbake med en superstein i femte omgang, slo via en mexikansk stein ut motstanderens beste stein og lå selv igjen med fem norske steiner.

Dermed 9-3 til Norge og da Mexicos skip bommet med sin sistestein i sjette omgang og ga Norge ytterligere fire poeng var det adios for Mexico.

Det endte 13-3 og dermed 35-8 på tre kamper for den norske duoen.

Hele 48 lag deltar i årets VM, og de er fordelt på seks grupper. Norge spiller i gruppe D. Mandag venter Belgia, mens de tøffeste motstanderne kommer på slutten med Estland, Tyskland og Skottland. Alle disse lagene og Norge står med tre seire så langt.

De to beste fra hver gruppe, samt de fire beste treerne går videre til sluttspillet som begynner fredag.

Skaslien og Nedregotten tok OL-bronse i mixed double i fjor da det russiske paret ble disket for doping, og målet er selvsagt å slåss om medaljer på hjemmebane.

Sørmarka Arena ligger ikke langt fra Nedregottens barndomshjem.

– Jeg er født i Stavanger og bodde her til jeg var fem år gammel. Siden har jeg bodd i Oslo. Sørmarka Arena kan trygt kalles en virkelig hjemmebane, sier Nedregotten til NTB.

Legg inn kommentar
Legg inn kommentar
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
>
Annonse

Mest delt siste 7 dager

Mest kommentert