Politiet vil ikke straffe bilister med piggdekk:

Varsler snøbyger

I helga var det grillvær og rekordvarme i Oppdal – torsdag morgen kommer vinteren tilbake.

Søndag ble det målt 18,9 grader i Oppdal. Det er tangering av varmerekorden for april ved Sæter værstasjon. 30. april 2000 ble det målt like høy temperatur, og det er bare 0,1 grader unna rekorden fra 30. april 1993. Da ble det målt 19,0 grader på jernbanestasjonen i Oppdal sentrum der værstasjonen lå det året.

Varmen har sikkert gjort at mange bilister har tatt dekkskiftet i tide til piggdekkforbudet inntrer i dag – og kanskje ryddet bort piggdekkene. Det kan hende de angrer på torsdag.

For yr.no melder minusgrader og nordvest med snøbyger i Oppdal både torsdag og hele helga.

– Bilene skal være skodd for kjøreforhold. De som vet at de skal over fjellet eller opp i høyde bør ha dekk som er egnet for kjøreforholdene, sier avsnittsleder  Finn Skårsmoen til OPP.

Til adressa.no varsler operasjonsleder Ebbe Kimo kontroller og at sjåfører som kjører med piggdekk vil bli bøtelagt.

– Nå er det ingen grunn til å kjøre med vinterdekk, ikke engang på Oppdal. Sjekk mønsterdybde, luftrykk og at dekkene ser fine ut. Det vil bli kontroller på piggdekk, og det kan bli dyrt, sier Kimo.

Boten for å kjøre med piggdekk fra og med i dag er på 1000 kroner, men Skårsmoen sier at politiet i Oppdal selvsagt ikke vil bøtelegge de som kjører med piggdekk i regionen med varsler om snø.

– Nei, de blir ikke straffet. Bilistene må vurdere dekk i forhold til hvor de skal og bruke sunn fornuft. Men det er ingen grunn til å skifte tilbake til piggdekk om du ikke skal kjøre mye. Da kan folk heller spasere og la bilen stå, oppfordrer han.

Samtidig regner Skårsmoen med at tælen nå har gått etter langvarig varme, og at snøen kanskje ikke vil legge seg på veiene i lang tid selv om det er meldt snøbyger flere dager på rad ifølge yr.no.

1 Comment
eldste
nyeste mest reagert på
Inline Feedbacks
View all comments
Odd Nyberg
Odd Nyberg
1 år siden

Varmere klima og for mye salting er en dårlig kombinasjon med piggdekk. Ødelagte biler, ødelagte veier og mye støv.