Mener det er mange eksempler på at Dalseg tar feil:

Tilbakeviser Dalsegs idrettsutspill

Tidligere kommunestyremedlem for Ap og innehaver av mange verv i idretten, Olav Mathisen, tilbakeviser påstanden fra ordførerkandidat Ingvill Dalseg (H) om at «Oppdal aldri blir best i idrett».

Ordførerkandidatens underlige påstand

I Opp-avisa 16.mai og på opp.no kommer ordførerkandidaten fra Høyre, Ingvill Dalseg, med påstand om at «Oppdal aldri blir best i idrett». Langrennsjentene Øyre Slind, alpinisten Timon Haugan og curlingesset Kristin Moen Skaslien er eksempler på at påstanden er helt feil.

Alle disse er flotte Oppdals-ungdommer som presterer på et svært høyt nasjonalt og internasjonalt nivå, og ordførerkandidatens påstand kommer i et underlig lys når en tenker på hvor utrolig fint disse og andre representerer bygda si når de blir intervjuet i TV og i pressen.

Ordførerkandidater bør være de første til å sette pris på dette.

Les også: Etterlyser idrettsfilosofi i Oppdal

Påstanden om at Oppdal aldri blir best i idrett er også dårlig reklame for Oppdal videregående skole. Denne fylkeskommunale skolen har etablert seg som en av de beste i landet med ulike studietilbud innen idrett. I konkurransen om framtidige elever trenger ikke skolen slike negative påstander: «Ikke kom hit til Oppdal, for her blir ingen best». Spesielt bør ikke slike påstander komme fra en ordførerkandidat.

Sommer som vinter drives det i lag og foreninger et svært godt rekrutteringsarbeid innen mange idretter. Som idrettsinteressert bestefar har jeg hatt gleden av å følge mange av disse aktivitetene på nært hold de siste årene. Det er et imponerende foreldrebasert dugnadsarbeid som blir gjennomført.

Så langt jeg kan se legges det betydelig vekt på trivsel og idrettsglede, – godt innenfor de rammer og retningslinjer som gjelder for barneidretten. Barn og unge legger her grunnlaget for en verdifull og variert idrettsaktivitet som de vil ha glede av resten av livet.

Med de naturgitte forutsetningene vi har her i Oppdal og med de gode tilbudene som finnes, velger noen etter hvert å prøve seg også innen toppidrett.

Lokalt er det heldigvis mange som stiller opp for disse med verdifull støtte på vegen, mens andre velger å stå på sidelinjen med sine mer pessimistiske ytringer: «Nei, det går nok ikke, her blir ingen best».

I denne gruppen finner vi altså Oppdal Høyre sin ordførerkandidat, og det gjør mange av oss betenkt.

Olav Mathisen

2 Comments
eldste
nyeste mest reagert på
Inline Feedbacks
View all comments
Odd Nyberg
Odd Nyberg
1 år siden

Dette tror vi nok ikke helt på. Elias Ishoel er jo best i verden allerede – i en idrett som nok krever mer enn de fleste er klar over. Det som er viktig for en politiker er vel å øke bredden, like viktig som bredden på alle nye gangfelt ?

Espen DB Lund
Espen DB Lund
1 år siden

Hvor mange promille av alle som har drevet med idrett i Oppdal har blitt gode på verdensnivå? Jeg tenker at bakgrunnen for Dalsegs uttalelser er at det er viktigere å ta vare på alle som er med enn å dyrke de få. Inkludering, idrettsglede og folkehelse bør være viktigere enn seier. Hvor mange potensielt gode idrettsutøvere slutter pga topping i for lav alder?