«Supergruppa» gjør comeback i kveld:

Comeback for Nordafjells

I kveld gjør Nordafjells comeback i Oppdal – det er det første av to comeback i bygda for Øyvind Sandum.

Ti år etter at de gav ut plata Røst, avslører Nordafjells-medlem Øyvind Sandum at bandet slipper nytt materiale på sine kommende tre jubileumskonserter.

Fredag spilte de på Dokkhuset i Trondheim, lørdag er det intimkonsert i Oppdal kulturhus og søndag spiller de på Vinstra.

Nordafjells består av Andreas Bjørkås på fele, Knut Sneve på bass, Øyvind Sandum og Even Røhjell på trekkspill og torader, og Gaute Kalseth-Iversen på gitar. I tillegg er gjesteartist Øystein Garli Dragset med på tangenter og perkusjon på konsertene. Sammen har de et utall seire fra Landskappleiker og landsfestivaler, Sandum har til og med kongepokal fra Landskappleiken i 2012.

Øyvind Sandum sier til Radio E6 at han gleder seg til comebacket.

– Det skal bli utrolig artig.

I 2008 vant gruppa Nrk P2s folkemusikkfinale. Det førte til at de opptrådte foran 7000 mennesker i Moskva, da de representerte Norge i den europeiske kringkastingsunionens EBUs musikkfestival, en opptreden som ble kringkastet til 650 millioner potensielle radiolyttere.

– Da vi gav ut Røst i 2009 var vi utrolig aktive, men så ble det familie, studier og andre ting som kom i veien, sier Sandum. De spilte sammen under Landsfestivalen i Oppdal i 2017, ellers har det vært stille.

– Nå var det folkemusikkscena Trondheimfolk i Trondheim som lurte på om vi kunne gjøre en reunion, og da fikk vi et spark bak, sier Sandum.

Etter de tre konsertene, kan det bli mer spilling sammen.

– Vi får se, sier Sandum, som også er en av musikerne i bandet Sol i Skuggeskog.

De vil også presentere nytt materiale under konsertene.

– Vi vil spille mye fra plata Røst, og så kommer det smakebiter fra helt nytt stoff som Andreas Bjørkås har laget.

– Blir det ny plate?

– Vi får se. Hvem vet, kanskje i framtiden, sier Sandum som forteller om stor gjensynsglede da gruppa kom sammen igjen.

For Sandum blir det flere comeback. Han vender tilbake som lærer på Aune barneskole etter noen år i FolkOrg – organisasjonen for folkemusikk og folkedans.

0 Comments
Inline Feedbacks
Vis alle kommentarer