Geir Pollestad (Sp).

Geir Pollestad (Sp).

Leder i Næringskomiteen om pelsdyrnedleggelsen:

«Noe av det styggeste som har skjedd»

Leder i Stortingets næringskomité, Geir Pollestad fra Sp, går hardt ut mot regjeringen etter forrige ukes høring om pelsdyrnedleggelse og erstatning.

I en kronikk i Nationen omtaler Pollestad saken som «vårens skitneste eventyr» og oppfordrer regjeringen til å ta hele saken tilbake og bedre erstatningsordningene.

Han viser til at høringen avdekket at flere bønder vil bli gjeldsslaver som følge av et vedtak.

«Det er noe av det styggeste jeg kan komme på har skjedd i norsk politikk. Det er så ille at jeg ikke engang klarer å skrive om det på nynorsk», skriver Pollestad.

Næringskomiteen hadde sist onsdag høring om pelsdyrnedleggelsen, der blant annet Oppdals ordfører Kirsti Welander møtte. Hun ba om at regjeringen sikret en anstendig vilkår for de som nå bli fratatt livsverket sitt.

Hun mente staten må ivareta alle aktører som rammes , også fôrkjøkkenet. Oppdal rammes spesielt hardt, der det blant annet må ryddes opp på fellesområdet på Tågvollan der pelsdyrfarmene er samlet i bygda.

Andre var ikke nådig i sin kritikk av regjeringen og forslaget til erstatningsordning:

– Dette er et ran for åpen  scene, sa Mons Skrettingland som snakket på vegne av Jærrådskommunene. Rogaland og Trøndelag er de store pelsdyrkommunene i Norge.

Pollestad blir en sentral aktør når Næringskomiteen skal lage en innstilling til Stortinget som skal behandle pelsdyrnedleggelsen og forslaget til erstatningsordning før sommeren.

Faktasjekkerne i faktisk.no slår ellers fast at det ikke er riktig at det er funnet regelbrudd i halvparten av pelsdyrnæringa, slik det ble påstått i en lederartikkel i Dagbladet 9. mai, skriver Nationen.

I 2018 ble det funnet avvik fra regelverket i 28 prosent av tilsynene. I 2017 var det 29 prosent. De fire siste årene er det kun i 2015 at det ble funnet avvik i nesten halvparten av tilsynene, heter det i en uttalelse fra faktisk.no.

Legg inn kommentar
Legg inn kommentar
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Mest delt siste 7 dager

Mest kommentert