Dette bildet er fra dagens konkurranse i Stockholm der Botten løfter ei 80 kg tung jernkule.

Dette bildet er fra dagens konkurranse i Stockholm der Botten løfter ei 80 kg tung jernkule. Foto: Privat

Sterk innsats i «Tough Viking»:

Botten sikret andreplassen

Hinderløypeutøver Bård Botten løp inn til en solid andreplass i dagens «Tough Viking»-konkurranse i Stockholm.

– Det gikk kjempebra. Jeg er fornøyd med plasseringen, og ble nummer to av 138 som fullførte i klassen min, sier Botten, som deltar i klassen herrer 50+.

Han forteller til OPP at han hadde lagt en plan om å henge seg på noen raske eliteløpere i dagens konkurranse, som gikk av stabelen på Stockholm stadion.

– Det er viktig å ha noen gode rygger å følge, så jeg sørget for å starte tidlig og hang meg på noen unge eliteløpere, sier Botten.

Han forteller at han ikke har sprunget skikkelig på halvannen måned på grunn av ryggproblemer, og at dagens løp ble knallhardt med tunge hinder.

– Jeg klarte ikke helt å få opp farten slik jeg ønsket, men det var ikke langt opp til førsteplassen, sier Botten og forteller at klassevinneren ble nummer fem i VM i London i fjor.

– Han slo jeg med seks minutter på Stockholm stadion i fjor. En andreplass i dag er meget bra. Når jeg taper for en som er så god, er jeg kjempefornøyd.

Botten forteller at det nå er tre uker til neste konkurranse, som går i Oslo. Deretter er det EM i Polen, som blir det største arrangementet for Bottens del i sommer.

– Jeg skal delta i flere løp deretter, men tror at jeg kommer til å stå over VM i London i oktober. Jeg får se hvordan kroppen er; men dette er artig!

Når Botten kommer hjem , er det trening og bygging av en stor fin Tufepark i Oppdal som står for tur.

Legg inn kommentar
Legg inn kommentar
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Mest delt siste 7 dager

Mest kommentert