Bård Botten under aksjon under VM i Canada i 2017.

Bård Botten under aksjon under VM i Canada i 2017. Foto: Privat

Godt forberedt til ny sesong:

Jakter EM-billett i dag

Etter to førsteplasser og en tredjeplass i fjor, har Bård Botten fra Oppdal forberedt seg grundig til en ny sesong i «Tough Viking». I dag konkurrerer han i Stockholm.

– Selv om det har vært noe småtteri med skader blir man ikke skremt, for dette er artig å holde på med.

Det sier Bård Botten til Radio E6 om en konkurranseform der deltakerne skal forsere ei lang hinderløype.

– Det er høyt og lavt, og delvis i vann. Det som er viktigst er å ha god utholdenhet, at du springer godt og at du samtidig er sterk i overkroppen, sier Botten.

Deltakerne i «Tough Viking», en konkurranseform som har sitt opphav i Sverige, skal forsere 40 hinder, der flesteparten av disse forutsetter en sterk overkropp.

– Det er ganske intenst?

– Ja, det er intenst. Du kjører på gjennom hinder. Om du mislykkes får du strafferunder. Du er rett og slett i ei egen boble i cirka 50-60 minutter.

Nå i helga stiller Botten i sin første konkurranse denne sesongen. Den foregår på Stockholm stadion, og oppdalingen gleder seg.

– Vi starter lørdag morgen. Det blir en perfekt start.

I fjor var Botten med i VM, som gikk av stabelen i London. I den 15 kilometer lange løypa skadet han skuldra på et hinder etter åtte kilometer.

– Da lå jeg helt fremst, men fikk skuldra ut av ledd. Da var det bare å komme seg tilbake til eventområdet for å få skuldra på plass igjen, sier Botten, som har ambisjoner om å kunne delta i VM også i år.

– Målet i helga er å først kvalifisere meg til EM, som går i Polen i fra 27. til 20. juni.

Legg inn kommentar
Legg inn kommentar
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Mest delt siste 7 dager

Mest kommentert