Varaordfører Marit Bjerkås og ordfører Ola Øie.

Varaordfører Marit Bjerkås og ordfører Ola Øie. Foto: Per Ole Aalberg, arkiv

Ordføreren om flertallet i innbyggerundersøkelsen:

Fraråder grensejusteringen sterkt

Til tross for at flertallet av de spurte ønsker grensejustering med Oppdal, holder ordfører i Rennebu, Ola Øie (Ap), fast på at det beste for Rennebu kommune er å stå samlet.

–  Resultatet i undersøkelsen er veldig jevnt. Av de 344 som er spurt, har 272 svart. Av disse har 148 innbyggere som ønsker en grensejustering, påpeker ordfører Ola Øie i en kommentar overfor OPP.

LES OGSÅ: Flertallet vil til Oppdal

Han trekker frem at det var i overkant av 200 innbyggere i de fire kretsene Gisnås, Havdal, Ulsberg og Innset som tok initiativet til grensejusteringen med Oppdal på vegne av de 465 som bor i kretsene.

–  Nå er det en fjerdedel av de som bor her som ønsker en justering, sier Øie.

Det er Kommunal- og moderniseringsdepartementet som har bestilt innbyggerundersøkelsen og som tar endelig stilling til om de fire kretsene skal bli en del av Oppdal kommune.

–  Hva tror du utfallet blir?

–  Som ordfører har jeg frarådet sterkt en grensejustering og det mener jeg fortsatt. Det et lite antall innbyggere mener kan føre til store omveltninger i kommunen, sier Øie, som også selv har svart på selve undersøkelsen.

Øie tror ikke dette blir en sak i den lokale valgkampen.

–  Et enstemmig kommunestyre har sagt nei til grensejustering, så jeg tror ikke dette blir en sak i lokalvalget. Den vil i stor grad handle om Rennebu som kommune, sier Øie, som håper på en snarlig avgjørelse fra departementet.

– Jeg håper at svaret kommer så raskt som mulig. Svaret deres vil påvirke hele kommunen.

Kommunestyret i Oppdal har åpnet for å innlemme de fire kretsene sør i Rennebu.

Legg inn kommentar
Legg inn kommentar
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Mest delt siste 7 dager

Mest kommentert