FELESPILLER: Gjermund Larsen skal spille i Oppdal i sommer.
FELESPILLER: Gjermund Larsen skal spille i Oppdal i sommer.

Får eksklusivt bestillingsverk for pilegrimer:

Gjermund Larsen til Oppdal

Gjermund Larsen og Trondheimssolistene skal spille i Oppdal under pilegrimsdager i juli.

– Det er med stor glede Pilegrimsutvalget i Oppdal kan presentere artisten til kirkekonserten under årets Pilegrimsdager i Oppdal, skriver utvalgsmedlem Einar Lian-Bjørgum i en pressemelding.

Lørdag 27. juli gjester den prisbelønnede og kritikerroste fiolinisten Gjermund Larsen Oppdal, og holder konsert i Oppdal kirke sammen med Trondheimsolistene. Her presenterer de bestillingsverket «Pilegrim – En livsreise».

Med gamle salmer og folketoner som inspirasjon, skildrer felespiller og komponist Larsen «Pilegrim» på sin måte. Fortid, samtid og framtid er alle viktige ingredienser i Larsen sin tilnærming til musikk. Bestillingsverket «Pilegrim – En livsreise» vil by på et bredt emosjonelt register – fra det briljerende virtuose, til det milde og sarte.

Gjermund Larsen har over tid etablert seg som et av de virkelig store navnene i norsk musikk. Som soloartist og sammen med sin egen trio har han en rekke utgivelser bak seg.

Trioens debutalbum «Ankomst» ble belønnet med Spellemannspris, og for oppfølgeren «Aurum» fikk han nominasjon som beste populærkomponist, i tillegg til en nominasjon for beste folkemusikkalbum. Sammen med Trondheimsolistene ble han i 2010 nominert til den prestisjetunge musikkprisen Grammy Awards for albumet «In Folk Style».

Han ble tidenes yngste vinner av fele klasse-A på Landskappleiken i 2002, og i 2005 mottok han kongepokal for beste utøver på fele.

Med sin unike blanding av det tradisjonelle og det eksperimentelle, skaper han et musikalsk landskap hvor han gjør det kompliserte forståelig og det enkle rikt. Hans meloditeft og varhet for stemninger er fremragende. I samspill med Trondheimsolistene vil publikum få oppleve hvordan det hele slår ut i full blomst denne julikvelden, står det i pressemeldingen.

Bestillingsverket fremføres kun ett sted i tillegg til i Oppdal.

– Gå ikke glipp av denne unike sjansen til å oppleve en konsert helt utenom det vanlige! Presiserer arrangøren.

Hør Gjermund Larsen på Radio E6 denne uka.

0 Comments
Inline Feedbacks
Vis alle kommentarer