Overbetjent Geir Stenkløv hjelper Ola Skarsheim (Sp) med å få mobilen hans på nett for å delta i en spørreundresøkelse underveis i foredraget.

Overbetjent Geir Stenkløv hjelper Ola Skarsheim (Sp) med å få mobilen hans på nett for å delta i en spørreundresøkelse underveis i foredraget. Foto: Per Ole Aalberg

Politiet orienterte om forebyggende arbeid blant unge:

Lærte politikerne om mobilvett

Politiet i Oppdal jobber med bevisstgjøring om mobilbruk blant ungdommene i bygda og torsdag ble politikerne testet i mobilvett.

-Det er mye ukritisk deling av bilder på mobiltelefonene, og vi har flere saker i Oppdal som handler om dette, sa overbetjent Geir Stenkløv ved politiet i Oppdal.

I dagens kommunestyremøte fortalte Stenkløv om det forebyggende arbeidet politiet gjør blant ungdomsskoleelever i Oppdal for å motvirke feil mobilbruk.

-Det er ikke tillatt å ta verken nakenbilder eller seksualiserte bilder og å dele slike bilder med andre. De fleste er ikke klar over dette, sa Stenkløv, som fortalte om opplegget Delbart som benyttes i det holdningsskapende arbeidet.

Han inviterte kommunestyrerepresentantene til å være med på en spørreundersøkelse med egne mobiltelefoner underveis i innlegget.

Stenkløv viste videosnutter for å aktualisere konkrete situasjoner der ungdom utsettes for press av jevnaldrende for å sende nakenbilder av seg selv.

-Ungdommer trenger å lære hva som er tillatt å dele, og hva som er tillatt for voksne å se på nett. Det er mye kunnskapsløhet, sa Stenkløv.

Han viste til statistikk som dokumenterer at 13 prosent av jenter mellom 13-18 år har sendt såkalte «nudes» det siste året.

-Men tallene viser at et flertall av de spurte tror at minst halvparten av jentene i denne alderen har sendt slike bilder, men det stemmer altså ikke. Slike fakta er viktig å få frem, for det kan gjøre at det blir lettere for unge å si nei når de utsettes for press, sier Stenkløv til OPP.

-Jeg har trua på dette opplegget, for jeg har sett alt for mye på nett og på telefoner med innhold som ikke er greit, sa han og utfordret politikerne til å engasjere seg.

Ordfører Kirsti Welander takket Stenkløv for et viktig innlegg og kom med følgende innrømmelse:

-Jeg svarte selv feil på to av de sentrale spørsmålene!

Legg inn kommentar
Legg inn kommentar
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Mest delt siste 7 dager

Mest kommentert