Konsernsjef, Jan-Frode Janson (nr.3 f.v.), besøkte avdelingen i Oppdal i dag.
Konsernsjef, Jan-Frode Janson (nr.3 f.v.), besøkte avdelingen i Oppdal i dag.

Tar over etter Finn Haugan:

Nysjefen på besøk

Det var ikke vanskelig for Jan-Frode Janson å gi seg som konsernsjef for SpareBank 1 Nord-Norge når muligheten bød seg til å komme hjem for å ta over stafettpinnen etter høvdingen i Sparebank 1 SMN, Finn Haugan.

– På Finn Haugans rygg står det «Gull-L» for legende; på min står det  en rød «L», men det står for lærling, sier Jan-Frode Janson beskjedent, men samtidig med et glimt i øyet.

Etter å ha vært og presentert seg for rådmannen tidligere i dag, tar han i mot pressen på Sparebank1 SMN sitt lokalkontor i Oppdal torsdag ettermiddag. Han sitter riktignok i et møte med de ansatte i bankfilialen og konsernets regnskapskontor i Oppdal når OPP stikker innom.

– Det jeg gjør nå er at jeg reiser rundt og møter kunder og folkene våre, ordførere og rådmenn, og får all mulig informasjon om hva vi driver med og om hva som skjer, sier Janson om runden han gjør til bankene han nå har ansvar for.

For en som har hatt konsernledelsen i Nord-Norge, synes Janson det til sammenligning er enkelt å reise mellom de ulike lokalbankene i Midt-Norge. Han sikter da først og fremst til at det blir vesentlig kortere avstander enn det er nordpå.

– Det her er en mye større bank; vi er cirka 900 i Nord-Norge og er 1600 her, sier den nye konsernsjefen, som fra 1.mai tok over ansvaret for 28 lokalbanker tilknyttet konsernet.

Jansson, som opprinnelig er fra Klæbu/Trondheim, er glad over å ha kommet hjem igjen. Forholdet til Oppdal er på ingen måte nytt.

– Jeg har både hatt hytte her og arbeidet her i en annen bank tidligere, sier han og utelukker ikke at det kan bli aktuelt å skaffe seg hytte i Oppdal igjen. Hans forgjenger har som kjent skaffet seg hytte i Oppdal.

Janson tar over et konsern der alt er på stell, og den første kvartalsrapporten vitner om nettopp det:

Resultatet var 1.046 millioner kroner. Dette er en forbedring på 580 millioner sammenlignet med første kvartal 2018, i all hovedsak som følge av gevinst ved etablering av Fremtind på 460 millioner kroner.

Eiere av Fremtind er SpareBank1 og DNB med eierandeler på henholdsvis 65 og 35 prosent. Bedringen utover dette skyldes økte driftsinntekter og god avkastning på finansielle investeringer

Avkastning på egenkapitalen utgjør 23,3 prosent.

0 Comments
Inline Feedbacks
Vis alle kommentarer