Harry Anglen venter fortvilet i saktegående kø ved trafikkstasjonen i Oppdal.
Skranketjenestene forsvinner fra trafikkstasjonen i Oppdal. Her er det Harry Anglen som i vår ventet fortvilet i saktegående kø for å få hjelp.

Nye åpningstider hos Vegvesenet irriterer:

Stort trykk på Vegvesenet

Vegvesenet på Oppdal er nå bare åpent én dag i uka. Det gir lange køer.

Onsdag var det fullt på Servicetorget inne på rådhuset. Mange av de som sitter der, har ærend hos vegvesenet. Slik er det hver onsdag.

Anne Merethe Havnes jobber i Statens Vegvesen, avdeling Oppdal, og forteller at det er hektisk:

– I det siste har det vært veldig travelt hver onsdag. Sist uke var det stengt, i og med at det var 1. mai og helligdag, kanskje er det derfor ekstra mye folk i dag.

Vegvesenet på Oppdal har endret åpningstider, og nå er det kun åpent den ene dagen i uka da kontoret bemannes av folk fra vegvesenet i Trondheim. Stor etterspørsel skaper lang ventetid og irritasjon blant folk. For fjorten dager siden var det 113 personer innom oppdalskontoret til vegvesenet, ifølge de ansatte.

Jacob Ween var en av mange som hadde trukket kølapp til Statens Vegvesen i dag. Han var innom for å fornye førerkortet sitt, og hadde stått der i en time da OPP snakket med han. Fremdeles var det ti personer foran ham i køen.

Harry Anglen fra Rennebu ventet også i kø. Han har ventet i nesten to timer, og forteller at han, og de som venter ved siden av han, er fortvilte:

– Vegvesenet skulle gjerne ha vært åpent flere dager i uka, det er dumt at folk skal bruke opp tida si på å stå i kø her. Dette er virkelig et irritasjonsmoment.

Det kan bli enda verre – for kontoret kan forsvinne helt.

Kontoret i Oppdal er nemlig ett av seks veikontor som kan bli nedlagt når regjeringen nå vil effektivisere og omorganisere Statens vegvesens trafikkstasjoner. I alt vurderer regjeringen å legge ned 26 av totalt 75 stasjoner over hele landet.

Disse trafikkstasjonene foreslår regjeringen å legge ned i Trøndelag:

Oppdal, Brekstad, Levanger, Namsos, Orkanger, Røros, Steinkjer og Stjørdal.

I Møre og Romsdal kan disse kontorene forsvinne:

Sunndalsøra, Molde, Kristiansund, Ørsta og Ålesund.

Effektiviseringen skal ifølge en konsulentrapport gi en årlig innsparing på minst 360 millioner kroner.

2 Comments
eldste
nyeste mest reagert på
Inline Feedbacks
View all comments
Øyvind Nicolaisen
Øyvind Nicolaisen
1 år siden

Flott regjering vi har …

Andor Sæther
Andor Sæther
1 år siden

Dette er helt uholdbart!! Selv om mange av vegvesenet sine tjenester er digitalt så er det fortsatt mange ting som IKKE kan gjøres digitalt! Behovet for en trafikkstasjon i distriktet er stort! Det ser vi veldig godt med pågangen som er i dag når kun en dag er åpent på Oppdal. Nå må fylkeskommunen og kommunene stå med rak rygg og kjempe for å beholde dette. Denne regjeringen tror at alt kan gjøres i de store byene. Men ikke alle har mulighet til og komme seg til Trondheim eller Tynset for å ordne saker og ting i arbeidstiden! Dette er… Les mer »