Hallvard Storli har utallige timer bak seg i løypemaskina i Storlidalen.

Hallvard Storli har utallige timer bak seg i løypemaskina i Storlidalen. Foto: Hallvard Storli

Håper finansieringen er på plass før sommeren:

Prøvekjørte ny tråkkemaskin

Hallvard Storli jobber med å finansiere ny tråkkemaskin i Storlidalen - onsdag prøvekjørte han drømmemaskinen.

tråkkemaskin-storli-gard

Hallvard Storli var i helga på Nannestad der han prøvekjørte ny tråkkemaskin.

– Ja, det stemmer at jeg var sørover onsdag og testet en demomaskin i Nannestad. Der er det fortsatt snø i noen løyper, og vi fikk prøvekjørt en maskin som vi ønsker oss.

Det sier Hallvard Storli til OPP etter at tråkkemaskinbildene dukket opp på Facebook. Men handelen er ikke gjort.

– Nei, vi har fått et tilbud, men skal sjekke flere leverandører. Jeg håper at finansieringen er på plass så vi får signert avtale før sommeren. Da skal maskina stå klar til vinteren, sier Storli til OPP.

Han har i mange år kjørt opp løyper i Storlidalen med maskina som tilhører Lønset idrettslag. Nå ønsker han å styrke tilbudet med en egen maskin som opererer fra Storlia.

Men da må Storli finne finansiering av en investering til to millioner kroner. Det håper han går i boks med litt hjelp av eksterne bidragsytere. På en idédugnad i Storlia i vinter ble planene om en satsing på tidligløyper i Storlidalen lansert. Målet er å ha tilrettelegge skiløyper på veien utover til Tovatna tidlig på vinteren – og bli attraktiv for klubber og kretser som skal på samlinger. Med overnattingsplasser både i Bortistu og Storli gard kan det bli populært.

– Da blir tilbudet i Oppdal komplett. Vi har et kjempeanlegg i Kåsen når det ikke er snø ellers. Får vi litt snø her uti dalen, kan vi tilrettelegge løyper på natursnø. Vi må spille hverandre god, og forsterke tilbudet med Skarvatnet og forhåpentlig Gjevilvassdalen, sier Storli,

I sommer skal det gjøres vedlikehold med Tovatn-veien slik at det bli enda enklere å få skiløyper med mindre mengde natursnø.

Og Storli har lekt med tanken om å investere i snøkanoner for å ha i reserve om vinteren slår feil.

Men torsdag 2. mai måtte Storli rykke ut med snøfresen igjen – og tanken om snøfattige vintre virket ikke så sannsynlig etter et halvår med vinter.

– Vi har vel 15-20 cm snø igjen utpå jordene her. Våronna har jeg ikke begynt å tenke på, nei!

Legg inn kommentar
Legg inn kommentar
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Mest delt siste 7 dager

Mest kommentert