Skjermbilde 2019-04-11 kl. 15.42.31
Bilde 1 av 11
Låven er redusert med en etasje etter at denne skissen ble laget, men klatretårnet blir like høyt som først planlagt.
Låven er redusert med en etasje etter at denne skissen ble laget, men klatretårnet blir like høyt som først planlagt.Bilde 2 av 11
Lekeplassen som i dag uten noen forbindelse med Låven.
Lekeplassen som i dag uten noen forbindelse med Låven.Bilde 3 av 11
Lekeplassen og bygget knyttes sammen med klatretårnet via en trapp til 2. etasje.
Lekeplassen og bygget knyttes sammen med klatretårnet via en trapp til 2. etasje.Bilde 4 av 11
Lekeplassen og bygget knyttes sammen med klatretårnet via en trapp til 2. etasje og fjellet trekkes helt ned med åpninger og hull i strukturen for å slippe inn lys.
Lekeplassen og bygget knyttes sammen med klatretårnet via en trapp til 2. etasje og fjellet trekkes helt ned med åpninger og hull i strukturen for å slippe inn lys.Bilde 5 av 11
Lekeplassen og bygget knyttes sammen med klatretårnet via en trapp til 2. etasje og fjellet trekkes helt ned med mulighet for å benytte det til ulike aktiviteter.
Lekeplassen og bygget knyttes sammen med klatretårnet via en trapp til 2. etasje og fjellet trekkes helt ned med mulighet for å benytte det til ulike aktiviteter.Bilde 6 av 11
Slik kan det bli når det nye innovasjonssenteret står ferdig.
Slik kan det bli når det nye innovasjonssenteret står ferdig.Bilde 7 av 11
Et innovasjonssenter er det Oppdal trenger, mener samfunnsdebattant Børge Dahle.
Et innovasjonssenter er det Oppdal trenger, mener samfunnsdebattant Børge Dahle.Bilde 8 av 11
Slik ser Pir II for seg Innovasjonssenteret i Oppdal, i fire etasjer med en mosaikk av tre, skifer og glass i fasaden, og med torvtak og skifer. Det hele inspirert av en gammel trønderlåve.
Slik har Pir II sett for seg bruken av klatretårnet til å binde sammen bygget med plassen i sørenden av innovasjonssenteret.Bilde 9 av 11
LEKER SEG: Barna Emilie Sørhus Gisnås og Maja Sørhus Holden har med seg Tone Sørhus og Marit Sørhus på lekeplassen.
LEKER SEG: Barna Emilie Sørhus Gisnås og Maja Sørhus Holden har med seg Tone Sørhus og Marit Sørhus på lekeplassen.Bilde 10 av 11
Den nye lekeplassen ligger ved det som ble definert som Aktivitetsplasssen i Oppdal+.
Den nye lekeplassen ligger ved det som ble definert som Aktivitetsplasssen i Oppdal+.Bilde 11 av 11

Lekeplass kan bli flyttet i sentrum:

Vil skape en ny møteplass

Lekeplassen i sentrum kan bli flyttet på andre siden av sambruksgata hvis Oppdal kommune blir med Siva og etablerer en ny møteplass i sørenden av innovasjonssenteret.

Lekeplassen ved den nye sentrumsgata har blitt populær etter at den ble innviet i fjor.

Når innovasjonssenteret bygges må den stenges, men Siva har varslet at de vil bruke en knapp million kroner på å gjenoppbygge lekeplassen når bygget står ferdig.

Arealet lekeplassen ligger på er ikke en del av de to tomtene Siva skal bygge innovasjonssenteret på.

Samtidig har Siva invitert Oppdal kommune til å bli med på å utvikle det 450 kvadratmeter store arealet til et nytt treffsted i sentrum med amfi, utepeis og leker.

I Oppdal+, vinnerbidraget i arkitektkonkurransen om Oppdal sentrum i 2011,  ble dette området døpt «Møteplassen» og var et sentralt element i å utvikle et nytt byrom i Oppdal sentrum.

Siva mener denne plassen kan bli en skjermet uteplass med overbygg der en kan ha utepeis, scene og uteboder, en plass som kan brukes til både lek, opphold og arrangement året rundt.

På illustrasjonene til Låven har klatretårnet gått ned til bakkenivå, med mulighet for å gå på det som i såfall blir Oppdals svar på operataket i Oslo.

I en mulighetsstudie har Sivas arkitekter i Pir II vist fire alternative løsninger for den nye uteplassen ( se billedgalleriet), enten å beholde den som i dag eller koble den sammen med bygget via en utvendig trapp og la klatretårnet gå helt ned til bakken (se billedgalleriet).

Kommunestyret får forespørselen i fanget onsdag.

Rådmannen er positiv til at kommunen blir med og etablerer et nytt torg i sentrum, ettersom det opprinnelige torget i Oppdal nå er redusert til det også rådmannen erkjenner har blitt en parkeringsplass.

Ulempen er ifølge rådmannen at det neppe blir plass til alle lekeapparatene på det nye treffstedet.

Derfor foreslår rådmannen at Siva gjenoppbygger lekeplassen et annet sted, og foreslår andre siden av Sambruksgata, mellom Husfliden og Lev vakkert som et passende sted.

I presentasjonen av Låven har klatretårnet Fjellet alltid vært vist med et utløp på den aktuelle lekearealet. Rådmannen stiller seg derfor undrende til at Siva nå skriver at fjellet aldri har vært en del av byggeprosjektet og en del av innovasjonssenteret.

Rådmannen går likevel inn for at kommunestyret neste onsdag gir rådmannen fullmakt til å inngå forhandlinger med Siva for å utvikle området for 2,4 millioner kroner. Det forutsettes da at Siva bekoster gjenoppbygging av lekeplassen for 987.000 kroner. Alternativet er å ikke gjøre noen ting, og la lekeplassen bli gjenoppbygd av Siva der den ligger i dag – uten noen forbindelse til Låven.

Vennligst Logg inn for å kommentere
4 Kommentartråd
0 Svar
0 Følgere
 
Kommentar med flest reaksjoner
Mest populære kommentartråd
4 Kommentarforfattere
Inge Bertil BrusethEspen DB LundOddvar Magne Skjørstadmokjell gorseth Siste kommentarforfattere
nyeste eldste mest reagert på
kjell gorseth
Gjest
kjell gorseth

jagguu sa e smær – å nei lekeplassen skullit bli berøtr nei – når du je sånne folk vesjfengern så ende dæ mæ at dem tæk hele hånna å væl så dæ – fysj å fysj – e sjæmmes – DÆ Æ ITT NÅ NYTT mæ sa folka – fri å bevare !!!

Oddvar Magne Skjørstadmo
Gjest
Oddvar Magne Skjørstadmo

Jeg vil tru det at når det koster flere tusen kroner bare for å få et avslag på ei hytte, så vil kommunen ta inn et saftig gebyr for saksbehandling og godkjenning av dette bygget, pluss påkoblingsavgift for vann og kloakk, og ikke minst årlig inntekt for dette, og på toppen er det eiendomsskatt, så er det vel noe av dette som blir brukt på ny lekeplass/møteplass, som plaster på såret, eller for å pynte på fasaden,(les fadesen).

Espen DB Lund
Gjest
Espen DB Lund

Det er best å ødelegge nå som sentrum faktisk ser bedre ut enn på mange tiår. ? Bruk heller penger på å åpne opp mellom Domus og Aunasenteret så biler kan kjøre mellom. E6 ble tross alt flyttet for noen mente sentrum var for delt slik det var før. Nå er det mer delt enn noen gang.

Inge Bertil Bruseth
Gjest
Inge Bertil Bruseth

Det er blitt en møteplass for barn og foreldre, barna leker med andre barn og foreldrene prater med andre foreldre. Stor koser seg.