Rådmann Dagfinn Skjølsvold

Rådmann Dagfinn Skjølsvold Foto: Per Roar Bekken

Har brukt et halvår på å starte rådmannsjakten:

Erstattes av kommunedirektør

Dagfinn Skjølsvolds etterfølger som rådmann blir kommunedirektør.

Stillingen lyses i dag ut i flere medier, et halvår etter at Dagfinn Skjølsvold 6. november varslet fra om at han ønsket å gå av. Skjølsvold har vært rådmann siden 2008 og skal tilbake som personalsjef, en stilling han også har hatt tidligere.

Odfører Kirsti Welander, varaordfører Ingvill Dalseg og Sps Ola Husa Risa, samt en tillitsvalgt fra kommunen har bestemt utlysingsteksten og hvilket firma som skal brukes til å jakte Skjølsvolds etterfølger. Det er hodejegerselskapet Avantas.

I annonsen går det fram at Oppdal søker etter kommunedirektør. Tittelen på kommunens øverste admnistrative leder skifter navn 1. januar 2020.

– Det er en kjønnsnøytral tittel som er dekkende, mener ordfører Kirsti Welander.

I utlysingsteksten går det fram at Oppdal «søker en samlende og engasjert leder med hjerte for samfunnsoppdraget som kommunen har».

Det søkes etter er rådmann som har en «samlende, strategisk og inkluderende lederstil» med «sterke relasjons- og komminikasjonsferdigheter» og har «høyt engasjement og langsiktig motivasjon».

Det var i sin årlige medarbeidersamtale med formannskapet 6. november, at Skjølsvold varslet sin avgang.

17. desember ga kommunestyret formannskapet myndighet til å godkjenne en avtale om overgang til retrettstilling som personalsjef.

Da ble det sagt at formannskapet skulle starte arbeidet med å finne ny rådmann i januar.

– Vi har målsetting om å ha en ny rådmann på plass sommeren 2019,  sa Kirsti Welander da.

Først i mai lyses altså stillingen ut, og med søknadsfrist 23. mai samt to intervjurunder må arbeidsgruppa jobbe effektivt for å lande en avgjørelse før sommeren. Med oppsigelsestid kan det også bety at en ny kommunedirektør ikke er på plass før etter valget.

Legg inn kommentar
Legg inn kommentar
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Mest delt siste 7 dager

Mest kommentert