Martyna Sobczyk herjet med gjestene.
Martyna Sobczyk herjet med gjestene.Bilde 1 av 10
img9320.jpeg
Bilde 2 av 10
img9338.jpeg
Bilde 3 av 10
img9322.jpeg
Bilde 4 av 10
img9327.jpeg
Bilde 5 av 10
img9311.jpeg
Bilde 6 av 10
img9317.jpeg
Bilde 7 av 10
img9354.jpeg
Bilde 8 av 10
img9347.jpeg
Bilde 9 av 10
img9361.jpeg
Bilde 10 av 10

Herjet med Singsås i 90 minutter:

Martyna går for eliteserien

Hun var misfornøyd med bare fire mål da Oppdal vant 13-2. For ambisjonene er store for Martyna Sobczyk (17) som i sommer går til Trondheims-Ørn.

Talentet fra Oppdal har vært i søkelyset til eliteserieklubben lenge – etter gode klubbkamper for Oppdal og på kretslaget. Nå bekrefter Martyna Sobczyk overfor OPP at det blir skolegang i Trondheim og spill for Trondheims-Ørn fra høsten av.

– Ja, jeg flytter i høst for å begynne på toppidrett på Strinda videregående skole, og melder overgang i sommer. Jeg skal begynne å trene med dem når bare eksamenene er over på skolen, sier Sobczyk som har vært elev ved Oppdal videregående skole det første året på videregående.

Eliteserielaget har allerede en spiller fra regionen på laget, jevngamle Emilie Joramo fra Rennebu har spilt seg inn på førstelaget til Trondheims-Ørn. Oppdalsjenta er klar på hva som er målet, det er eliteserien.

– Jeg har jo lyst til å bli best mulig, og da må det trenes, sier Sobczyk som har imponert i kretslagsturneringer for Trøndelag i yngre årsklasser.

Mot Singsås kunne hun scoret allerede etter ti sekunder. Men alene med keeper satte hun ballen utenfor i det som kunne blitt et rekordraskt mål.

– Ja, jeg burde satt den. Men det var glatt utpå her i kveld, og skuddene gikk litt hit og dit. Men det ble fire mål og tre assist, smiler Sobczyk etter en kamp der Singsås faktisk tok ledelsen på et langskudd.

Men i løpet av tre minutter i første omgang hadde Martyna gitt Trine Vittring Karlsen en enkel scoring til 1-0, før Eli Skaslien satte 2-1 etter en keepertabbe og Martyna selv satte 3-1. Deretter økte Martyna til 4-1 etter et soloraid som også var pauseresultatet.

I 2. omgang ble det stadig tyngre for gjestene som aldri klarte å stoppe hurtigtoget på venstrekanten. Men også Eira Haagensen på midtbanen meldte seg på, og satte de to første etter pause før Singsås reduserte til 2-6. Den siste halvtimen ble Singsås statister da Oppdal virkelig fikk fart på ballen og pasningene.

Sobczyk løp solo gjennom og banket ballen inn to ganger på rad, før Eira Haagensen satte inn en retur. Eli Skaslien økte til 10-2, og da kom det tørt fra en småkald og hostende Singsås-keeper:

– Vi ha´itj tapt ennå Singsås, kom igjen!

Galgenhumoren hjalp ikke, for det kom tre til.

Først smalt Mirja Renander inn 11-2, før Turid Loe økte til 12-2 og Ingrid Røtvei satte punktum med dagens flotteste – rett i krysset til sluttresultat 13-2.

– Bra resultat og mye mål, men det var mye upresist utpå her i dag, var den nøkterne kommentaren til trener Paul Arne Nøstberg som ikke tok av etter å ha slått bunnlaget.  For Oppdal handler det om å sikre andreplassen i avdelingen i tilfelle Tynset ikke stiller to lag neste år. Da kan 2. plass gi opprykk til 3. divisjon.

– Vi mister noen til høsten på skole og i militæret, men ikke så mange, sier Nøstberg.

0 Comments
Inline Feedbacks
Vis alle kommentarer