– Blant landets aller største talenter:

Plukket ut til talentsamling

14 år gamle Håkon Røsten fra Oppdal er tatt ut til fotballforbundets talentleir i juni.

G16-landslagstrener Gunnar Halle, G15-landslagstrener Jan Peder Jalland og fagansvarlig for landslagsskolen i NFF, Håkon Grøttland, har tatt ut 129 spillere til Equinor Talentleir i Porsgrunn i perioden 24. – 28. juni. De 129 er fordelt på 42 14-åringer, 45 15-åringer og 42 16-åringer.

Håkon Røsten, som spiller både på Oppdal G-14 og G16-lag, har vært kaptein på det sterke trønderske landslaget. Han er en av 42 spillere som er fordelt på to likestilte tropper fra 2005-årgangen. Han får selskap av tre andre trønderske spillere, Tobias Solheim Dahl fra Melhus, Sakariye Farah fra Overhalla og Henrik Lidal Jamne fra Rosenborg.

På G16 og G15 er det tatt ut et landslag og et skyggelandslag, mens det på G14-nivå er tatt ut to sidestilte tropper.

– Noen er her for første gang, mens andre er på vei til sin tredje samling i Porsgrunn. Felles for alle er at de er vurdert til å være blant landets aller største talenter. De har overbevist mange på veien for å bli tatt ut, og vi har tatt ut disse spillerne fordi vi mener de har noen egenskaper som på sikt kan gjøre de til en av «morgendagens helter», sier fagansvarlig for landslagsskolen i NFF, Håkon Grøttland på forbundets hjemmeside.

– Talentleiren er en viktig arena med tanke på spissing og finsikting inn mot landslag, men først og fremst skal det være en inspirasjonsarena. Forhåpentligvis gir en slik samling spillerne et ekstra «boost» og viktig læring som de tar med seg hjem i klubbhverdagen sin, sier Grøttland.

0 Comments
Inline Feedbacks
Vis alle kommentarer