VANGSLIA 2. MAI: Heishuset og dalstasjonen er revet, det samme er de nederste av de i alt 18 mastene.
VANGSLIA 2. MAI: Heishuset og dalstasjonen er revet, det samme er de nederste av de i alt 18 mastene.Bilde 1 av 2
VANGSLIA 23. APRIL: Ansatte i Oppdal Skiheiser og Alptec som er leid inn av heisleverandør Doppelmayr til å rive den gamle stolheisen i Vangslia og hjelpe til med å sette opp den nye.
VANGSLIA 23. APRIL: Ansatte i Oppdal Skiheiser og Alptec som er leid inn av heisleverandør Doppelmayr til å rive den gamle stolheisen i Vangslia og hjelpe til med å sette opp den nye.Bilde 2 av 2

Stort snøfall i Oppdal 2. mai:

Vinteren tilbake, heisen fjernet

Solheisen er borte, det er ikke snøen.

Forrige tirsdag startet rivingen av Solheisen som Oppdal Skisenter skal erstatte med en ny seks-seter ekspressheis. Nå er både heishus og dalstasjon revet, i tillegg til at wiren og de nederste av de i alt 14 mastene er fjernet.

Dermed er snart Solheisen, som har gått nesten uten driftsproblemer siden åpningen i 1988, historie. 118 heisstoler er lagret på parkeringsplassen i påvente av at noen kjøper en godt brukt stolheis fra Oppdal. Den nye heisen skal stå klar til sesongåpningen i november.

Men om heisene har stoppet, er det fortsatt vinterlig i Oppdal. Natt til 2. mai kom det nysnø bare dager etter at det ble satt varmerekord i april for Oppdal med 18,9 grader. I Storlidalen økte snødybden med 20 cm i løpet av natta!

Dermed ble det en kald start på mai etter en april som var ekstremt varm og tørr. Det kom bare 3 mm nedbør i april ved Sæter værstasjon, det er den tørreste april som noensinne er målt i Oppdal dette årtusenet. Middeltemperaturen ble 5,1 grader, det er 4,7 grader over normaltemperaturen på 0,5 grader og en av de varmeste april noensinne. Kun ett år siden 2000 har vært kaldere enn normalen, de 19 andre årene har april vært til dels betydelig varmere.

Men mai startet kaldt og nå er det farevarsler for det meste i Oppdal – om både snøfall, moderat snøskredfare og vanskelige kjøreforhold.

Det meldes mer snø fredag, og den kan bli liggende noen dager. For noe særlig med varme er ikke meldt før langt ut i neste uke ifølge yr.no.

Vennligst Logg inn for å kommentere