Jon Fredrik Skauge

Jon Fredrik Skauge

Martnasgjesten er klar:

«Credo-bonde» åpner martnan

Rennebumartnan åpnes av kulturformidler og hoffleverandør til Michelin-hedret topprestaurant.

Årets martnastema i Rennebumartnan er «NATURligvis» og da ønsker martnasledelsen å vektlegge kvalitet, varige verdier, kortreiste produkter, miljø og bærekraft.

«Årets Martnasgjest står for alt dette, og ikke minst er han tvers igjennom naturlig», skriver arrangøren i en pressemelding og røper at årets martnasgjest blir bonde Jon Fredrik Skauge fra Fannrem.

Han får dermed foreta den offisielle åpningen av den 34. Rennebumartnan fredag 16. august. Senere på dagen skal Skauge holde foredrag for publikum med tittelen «Framtid i fortida».

Jon Fredrik Skauge har flere ganger tidligere holdt foredrag og deltatt som utstiller på Rennebumartnan med småskala mat fra Fannremsgården og i samarbeid med Grindal Ysteri.

Jon Fredrik Skauges er forsker, foreleser og historiker med spesialkunnskap om stoffbruk til bunader. Han driver slektsgården Fannremsgården i Orkdal med kun syv kyr og en del andre dyr. Av melka lager Jon Fredrik blant annet nydelig rømme og smør, hvor mesteparten leveres til Heidi Bjerkans restauranten Credo, som i fjor fikk sin første Michelinstjerne, blant annet på grunn av de kortreiste kvalitetsproduktene fra Fannremsgården.

Resten av melka på gården og produkter fra andre dyr bruker han til sine gjester på Fannremsgården, hvor han tar imot besøkende som er interessert i matkultur, tradisjonelt håndverk og gårdskultur. Hus holdt i stand akkurat slik besteforeldrene hadde det, er fylt opp med flere kulturskatter enn et gjennomsnittlig folkemuseum, og i butikken Reinhekla kan gjestene kjøpe mat og tekstiler som er produsert av Jon Fredrik.

I begynnelsen av juni var Jon Fredrik og Heidi Bjerkan på Island i anledning Embla Nordic Food Awards 2019. De to var Norges utvalgte representanter i den nordiske konkurransen.

 

Legg inn kommentar
Legg inn kommentar
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
>

Mest delt siste 7 dager

Mest kommentert