Liv Ullmann reiser Norge rundt med teatersjef Tom Remlov og samtaler om sitt liv.
Liv Ullmann reiser Norge rundt med teatersjef Tom Remlov og samtaler om sitt liv.

Kommer til Trøndelag likevel:

Ullmann til Oppdal

Oppdal står på spilleplanen når Liv Ullmann skal spille åtte steder i Trøndelag.

– Selvsagt skal Liv Ullmann til Trøndelag, sier teatrets sjef Tom Remlov.

Det vakte oppstandelse i Trøndelag da turneruten med Ullmann-forestillingen «Liv» nylig ble presentert og ingen spillesteder i Trøndelag sto på turneen i høst.

Riksteatret forklarte at turneruten ble lagt før man visste hvilken forestilling som skulle fylle turneen.  Og at man jobbet med en egen Trøndelagsturné i tillegg.

– Selvsagt skal Liv Ullmann til Trøndelag.  Det har jo både hun selv og Riksteatret ønsket hele tiden, sier teatersjef Tom Remlov.

Nå er det altså klart.  Vinteren 2020 vises «Liv» på åtte spillesteder i fylket, i tillegg til en kort periode med et gjestespill på Trøndelag Teater. Ullmann kommer til Oppdal tirsdag 24. mars.

«Liv» blir et møte med den unge skuespillerinnen, med Hollywood-stjernen og med den modne regissøren og menneskerettsaktivisten. Det gjennomløpende tema vil være Ullmanns ønske om samspill med menneskene hun treffer, og det ansvaret som et stort talent medfører, enten det er for kolleger, for våre livsvilkår – eller for publikum.

– Å reise rundt i Norge og møte publikum på hjemmebane er en av de tingene jeg har drømt om å gjøre igjen helt siden jeg spilte i «Lang dags ferd mot natt» på turné med Riksteatret. Denne gangen møter jeg publikum som meg selv. Som Liv. Det er hun jeg aller best liker å være, sier Liv Ullmann (80).

Ullmann spilte Lang dags ferd mot natt i Oppdal i 2010.

Forestillingen «Liv» har premiere på Riksteatret i Nydalen 28. september og turnépremiere er på Nøtterøy 1. oktober.

Den spilles også på Nationaltheatret våren 2020.

Vennligst Logg inn for å kommentere