Lars Petter Bartnes, leder i Norges Bondelag, Kari Toftaker, leder i Oppdal Bondelag og Arne Magnus Aasen, ordfører i Norges Bondelag under kåringen i ettermiddag.
Lars Petter Bartnes, leder i Norges Bondelag, Kari Toftaker, leder i Oppdal Bondelag og Arne Magnus Aasen, ordfører i Norges Bondelag under kåringen i ettermiddag.

Kåret til årets bondelag i Norge:

Kåret til årets bondelag i Norge

Oppdal Bondelag ble i ettermiddag hedret som årets lokallag av 520 bondelag i Norge.

Vinneren av den prestisjetunge prisen ble hedret under årsmøtet i Norges Bondelag på Lillehammer onsdag.

– Dere er kroneksempelet på hvordan et lokallag kan jobbe for å utgjøre en forskjell, sier juryformann og ordfører i Bondelaget, Arne Magnus Aasen i en pressemelding.

Hvert år deler Norges Bondelag ut pris til et lokallag som har utmerket seg gjennom året som har gått. Av Bondelagets samtlige 520 lokallag var det Oppdal Bondelag som stakk av med den gjeve prisen i år. Tidligere i år ble de kåret til fylkets beste lokallag, og slik var de kvalifisert til den nasjonale kåringen.

– Oppdal Bondelag har utmerket seg i både lokale og nasjonale saker. De er synlige i media, i kommunestyresalen og i skolegården. Med høyt aktivitetsnivå og stort engasjement i et bredt spekter av saker er dere kroneksempelet på hvordan et lokallag i bondelaget kan gjøre en forskjell. På vegne av hele Norges Bondelag sier jeg tusen takk for innsatsen, sa juryformann og ordfører i Bondelaget, Arne Magnus Aasen under utdelingen.

Juryen har blant annet stått på for å ivareta landbruket i lokale plansaker, de har engasjert seg i pelsdyrsaken og ikke minst hatt bred aktivitet for å bygge kunnskap om mat og bondens hverdag overfor skoleelever i nærområdet.

Leder i Oppdal Bondelag, Kari Toftaker, tok imot prisen:

– Jeg er utrolig stolt over å få motta denne prisen på vegne av lokallaget og alle medlemmene våre. Vi er en fantastisk gjeng som stadig blir flinkere til å ta vare på hverandre, og det gjenspeiler også lokallagets arbeid som i stor grad handler om medlemspleie og medlemskontakt, sier Kari Toftaker, leder i Oppdal Bondelag.

Toftaker roser landbruksmiljøet i Oppdal:

– Nær kontakt med medlemmene og med lokalsamfunnet er vinneroppskrifta for hvordan lokallaga over hele landet kan bidra til å skape ei attraktiv næring også for framtida. Satsinga vi har hatt sammen med grunnskolen for å utvikle et yrkesorientert utdanningsprogram er et viktig eksempel på dette, sier Toftaker.

På vegne av Oppdal Bondelag mottok Toftaker en premie på 30 000 kroner til aktivitet i lokallaget framover.

Møt Toftaker og de andre i styret i morgendagens papirutgave av OPP!

1 Comment
eldste
nyeste mest reagert på
Inline Feedbacks
Vis alle kommentarer
Helge Toftaker
Helge Toftaker
1 år siden

Alle med hjerte for Oppdal bør glede seg over at bygda har landets beste bondelag. Vi gratulerer Kari og hennes medarbeidere med seieren. Hele bygda burde feire!