Fotballeder om gressbane-forklaringen:

‘- Det stemmer ikke helt

Fotballeder kjenner seg ikke igjen i kommunens forklaring om problemene ved gressbanen. Han fortviler over manglende spilleflater som har ført til at 480 fotballspillere i Oppdal i vår har fått redusert treningstid.

– Vi har behov for flere spilleflater. Nå har vi kun én arena fordelt på 14 lag som er med i seriespill. I tillegg har vi også lagene med unger fra 7-10 år som trenger fotballbane, sier leder i fotballgruppa, Inge Lauritzen til OPP.

Gressbanen på stadion har vært stengt i hele år, og kommunen som drifter den har så langt ikke funnet en løsning som får gresset til å gro etter isbrann-skadene for to år siden.

Saken ble, som opp.no, skrev tidligere i dag tatt opp i spørretimen i kommunestyret i forrige uke.

Der forklarte enhetsleder Thorleif Jacobsen at slitasje er årsaken til at det er problematisk å få satt banen i stand.

Inge Lauritzen kjenner seg ikke igjen i denne virkelighetsbeskrivelsen:

– Det stemmer ikke helt. De to siste årene har banen nesten ikke vært i bruk, for vi har ventet på at gresset skulle gro.

Banen ble brukt under Oppdalscupen i fjor sommer, og før dette ble den ifølge Lauritzen kun benyttet til sporadiske treninger.

– Det ble satt opp noen organiserte treninger der for de aller yngste i deler av juli og gjennom andre halvår. Vi mener det er bra for gressveksten med litt bevegelse, sier han, og legger til at banen ikke har vært benyttet i det hele tatt til organisert trening i år.

– Har dere kommet med innspill til hvordan utfordringene kan løses?

– Vi har hatt dialog med kommunen hele veien, og vi er nysgjerrige på hva de vil gjøre.

– Hvilke svar får dere?

– De sier at de har planer for banen, at de har rådført seg med ekspertise og har god tro på å få den til.

–Hva synes du om at det tar tid å få banen i orden?

– Det ser ikke så bra ut. Vi skulle gjerne hatt den klar så tidlig som mulig, vi har behov for spilleflaten, svarer Lauritzen.

Som følge av banetrøbbelet har fotballgruppen i vår redusert treningsøktene for spillerne sine. I alt 480 barn og unge er aktive i oppdalsfotballen.

– Alle disse trenger en høvelig trenings- og kamparena. Når vi nå kun har kunstgresset å ty til blir det et stort press på denne banen, sier Lauritzen, og fortsetter:

– Veldig ofte er det slik at treninger blir kansellert fordi det skal avvikles kamper på kunstgresset, og spillerne får ikke trene så mye som de skulle. I stedet for halvannen times treninger har vi kuttet ned til én time slik at alle lag får en treningsøkt.

1 Comment
eldste
nyeste mest reagert på
Inline Feedbacks
View all comments
Knut J Solvang
Knut J Solvang
1 år siden

det går an å bruk grusbanen t treninga og, f.eks oppvarming og teknikktrening, så kan siste del bli gjort på kunstgresset når det e oppsatt treningstid. Finn løsninga mens det ventes på at kommunen tar seg tia med å fiks gressbanen. for den bli nå ikke fiksa i år..