DSC_0548

Det var mange som tok turen til Oppdal flyplass for å få med seg biltreffet. Foto: Synnøve Stølen

DSC_0584

DSC_0582

DSC_0581

Bilene sto pent stilt opp utenfor flyhangaren på Oppal flyplass, spesialt den blå Toyotaen tiltrakk seg mye oppmerksomhet

DSC_0579

DSC_0576

DSC_0569

DSC_0553

DSC_0556

Kim Skålbones fra Namsos kjører en hvit Audi A5

DSC_0548

Det var mange som tok turen til Oppdal flyplass for å få med seg biltreffet. Foto: Synnøve Stølen

DSC_0538

Det ligger igjen litt gummi på flystripa etter dagens konkurranser

DSC_0546

Eksos og svidd gummi på flyplassen:

Ønsker årlig biltreff

For andre gang arrangerer Norwegian Audi Freak's Club biltreff på Oppdal Flyplass Fagerhaug.

Lyden av spreke bilmotorer, lukten av eksos og svidd gummi har spredd seg over flystripa hvor mer enn 200 folk, i alle aldre, fra fjern og nær har tatt turen for å få med seg årets biltreff i regi av Norwegian Audi Freak’s Club.

Administrator Remy Isdahl forteller at arrangementet har eskalert stort siden i fjor. I år har de gjort det mulig å få seg en flytur innover i Dovrefjell-Sunndalsfjella nasjonalpark, de har fått med seg en tatovør fra Moskva og trubadur Frode Haarstad spiller konsert på Oppdalsporten.

– Sist gang var det et treff for klubben hvor rundt 60 biler deltok, mens i år er det åpent for alle som ønsker å vise frem bilen sin og måle krefter på stripa her, sier Isdahl.

Han forteller at Norwegian Audi Freak’s Club er en meget entusiastisk klubb, og at det er forventet at nærmere 200 biler skal ta turen innom flyplassen på Fagerhaug i helga.

–Her er alle velkommne uansett om du har en helt ny bil, eller en som er litt eldre. Det er heller ikke noe krav om at bilen må være en Audi, sier Isdahl og legger til at folk har reist fra Alta i nord og Larvik i sør for å være med på biltreffet.

– Å ha treffet på Oppdal er veldig gunstig. Både flyplassen og Oppdalsporten hvor treffet foregår ligger sentralt rett ved E6 så det er enkelt å finne frem, og beliggenheten er jo litt magisk med alle fjellene rundt, forteller Isdahl.

Flystripa er i helga gjort om til en 500 meter lang bane hvor sjåførene kjører en mot en i tillegg til en 200m stor burnering hvor man kan få svidd av litt gummi. Isdahl forteller at de sprekeste bilene fort kan komme opp i 200 km/t på den 500 meter lange banen.

–Derfor er vi ekstremt opptatte av sikkerhet, det er det viktigste på et slikt arrangement, sier han og forteller at de blant annet har lagt sonen for publikum ved starten av banen hvor det er tryggest.

På startstreken stor en hvit Audi A5 som fanger oppmerksomheten til publikum. Bak rattet sitter Kim Skålbones fra Namsos, han deltok også på fjorårets treff.

–Dette er et kjempebra arrangement, man treffer mange likesinnede fra hele landet. Det er artig å kjøre på flystripa her og se alle de fine bilene som kommer hit, sier Skålbones før han gjør seg klar for å kjøre en runde til.

Det er flere oppdalinger blant publikum lang flystripa. OPP møter brødrene Sander (16) og Adrian (13) Havdal Enodd.

–Det er artig at noe sånn skjer på Oppdal, å se alle bilene som er stilt opp og kjører her er tøft, vi skulle ønske det var flere slike arrangement, sier Sander og Adrian Havdal Enodd.

Begge brødrene er bilinteresserte og sier det er spesielt to bilder som har utmerket seg.

– BMW M3 er nok den råeste bilen her, sier Sander Havdal Enodd og bror Adrian legger til at den blå Toyotaen som står ved hangaren og er rimelig fin.

Administrator Remy Isdahl roser lokalbefolkningen når han snakker om årets biltreff.

– Vi har blitt tatt i mot med åpne armer av de lokale, så vi gjorde nok en god i figur under fjorårets treff, sier han og legger til at de ønsker å gjøre treffet til et årlig arrangement.

Biltreffet fortsetter lørdag og søndag, med blant annet konvoi i Oppdal sentrum.

Legg inn kommentar
Legg inn kommentar
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
>

Mest delt siste 7 dager

Mest kommentert