Det var god stemning blant deltakerne, til tross for at stjernene fra Rosenborg glimtet med sitt fravær
Det var god stemning blant deltakerne, til tross for at stjernene fra Rosenborg glimtet med sitt fraværBilde 1 av 9
Rannei Hokseng Øien (15) forteller at de på årets fotballskole har hatt mye fokus på mottak av ball.
Rannei Hokseng Øien (15) forteller at de på årets fotballskole har hatt mye fokus på mottak av ball.Bilde 2 av 9
DSC_0589
Bilde 3 av 9
DSC_0595
Bilde 4 av 9
DSC_0596
Bilde 5 av 9
DSC_0600
Bilde 6 av 9
DSC_0602
Bilde 7 av 9
DSC_0604
Bilde 8 av 9
DSC_0609
Bilde 9 av 9

Har reist 300 km for å delta på RBK-skole:

– En sjanse til å vise hva man er god for

Rundt 90 deltakere i alderen 12 til 16 år deltar i helgen på Rosenborg fotballskole. Noen har reist lenger enn andre.

Kunstgressbanen i Oppdal er i helgen fylt av nærmere 90 barn og unge, alle med et ønske om å lære for å bli bedre i idretten sin.

Det er åttende gang det er Rosenborg fotballskole i samarbeid med Oppdal IL, og i år har mange av deltakerne kommet langveisfra.

OPP møter Isac Bergerud (13) og Joakim Berg Nundal (13) fra Årdal i Sogn og Fjordane, de har reist nærmere 300 km for å få med seg årets fotballskole.

–Hvorfor har dere dratt hele veien til Oppdal får å være med på fotballskole?  

– Jeg var på et annet idrettsarrangement hvor jeg møtte en fra Oppdal som fortalte meg at det pleide å være Rosenborg fotballskole her. Det hørtes veldig gøy ut, og man får møte stjernene fra Rosenborg, sier Berg Nundal og legger til at han også deltok på fjorårets fotballskole.

I år har Berg Nundal også fått meg seg kompisen Isac Bergerud, de to er enige om hva som er det beste med Rosenborg fotballskole.

–At man kan få tilbakemeldinger fra andre trenere enn hjemme. Her har man sjansen til å vise frem hva man er god for til en trener som er objektiv. I tillegg er det spennende å dra til et nytt sted og bli kjent med nye mennesker, sier Berg Nundal og Bergerud før de gjør seg klare for neste øvelse. 12 instruktører fra klubben, samt to fra RBK, leder treningene.

Også blant tilskuerne var det flere som hadde tatt den lange turen til Oppdal for å følge fotballskolen. Magne Sandvik, Ann Karin Sæther, Jenny Svensson og Bjørn Ivan Espnes har alle tatt turen fra Frøya for å følge barna på fotballskole.

–Vi hadde planlagt å dra på pinsetur til Oppdal, også så vi at det var Rosenborg fotballskole samme helgen, noe barna hadde veldig lyst til å delta på, sier Sæther. Hun legger til at de koser seg i Oppdal og blant annet har brukt helga til en topptur på Storhornet mens barna har spilt fotball.

–Barna synes jo det var litt synd at det ikke kom noen spillere fra Roseborg i år, det var noe de hadde sett frem til, forteller Sæther og Svensson.

For til tross for at mange hadde reist langveisfra for å delta på fotballskolen, glimret stjernene fra Rosenborg med sitt fravær, noe flere av deltakerne hadde bitt seg merke i.

–Det er litt synd at det ikke er noen spillere fra Rosenborg her i år, for mange er jo det selve høydepunktet med fotballskolen, sier Rannei Hokseng Øien.

Også Tor Solvoll, Brage Hoel Witsø og Haider Moen synes det er kjedelig at stjernene fra Rosenborg ikke dukket opp i år.

Per Jarle Dalum i RBK fotballskole forteller at årets fotballskole falt på samme dato som Rosenborg sin treningssamling på Frøya og at spillerne dessverre ikke hadde anledning til å komme til Oppdal i år.

– Vi ønsker at de som har kommet på fotballskolen skal få muligheten til å møte spillerne, så vi samarbeider med Oppdal IL for å finne et tidspunkt i forbindelse med et annet arrangement i klubben hvor spillere kommer for å besøke klubben. I tillegg håper vi å få ordnet slik at deltakerne fra andre steder enn Oppdal også kan få møte spillerne, sier Dalum.

Til tross for at ingen av stjernene fra Rosenborg deltar på årets fotballskole,  la det ingen demper på humøret for deltakerne som med stor iver tok fatt på alle utfordringer.

Skolen avsluttes 2.pinsedag med turnering og grilling.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments