Dette er Skrei temapark slik arkitektene i LPO Arkitekter ser det for seg.
Dette er Skrei temapark slik arkitektene i LPO Arkitekter ser det for seg.

Fløttum flytter fra Oppdal og blir direktør i Lofoten:

Fløttum får ny jobb

Anne Lise Fløttum vender tilbake til Lofoten for å realisere et prosjekt til 385 millioner kroner.

Museum Nord  melder i dag at Anne Lise Fløttum har takket ja til stillingen som avdelingsdirektør for Museum Nord avdeling Vågan. Avdelingsdirektøren har ansvar for drift og utvikling av Lofotmuseet, Lofotakvariet, Galleri Espolin og Lofoten Krigsminnemuseum. En viktig oppgave er å bidra til realiseringen av Skrei – det nye kunnskaps- og opplevelsessenteret som planlegges i Lofoten.

Fløttum har også tidligere jobbet ved Lofotr vikingmuseet på Borg der hun har vært guide og medarbeider ved vikingmuseet der en har gjenskapt en stor vikinggård og skapt aktiviteter i denne.

– Dette blir kjempespennende, sier Fløttum til OPP.

Som avdelingsdirektør skal hun sitte sentralt i å realisere Skrei.

– Jeg skal koordinere flere avdelinger, og de har kommet godt i gang med Skrei. Det blir spennende å få være med å realisere et prosjekt til 385 millioner kroner sammen med mine nye medarbeidere.

– Du har jobbet i Lofoten før?

– Ja, jeg hadde mine første feltutgravinger som arkeologstudent i Kabelvåg, den første middelalderbyen i Nord-Norge. Så begynte jeg på Borg vikingmuseum i 1997 og var der fram til 2004.

15 år senere vender hun tilbake:

– Jeg kjenner at skulle jeg reise en plass var det Lofoten, dette måtte jeg hive meg på.

I dag jobber hun som kulturhuskonsulent ved Oppdal kulturhus.

– Det er en del som må avklares først, men jeg starter trolig i Lofoten i løpet av september, sier Fløttum til OPP.

Oppdalingen er cand philol. i arkeologi (hovedfag) samt høgskolekandidat i kulturarbeid. Hun har lang erfaring med utviklingsoppgaver knyttet til kulturminner og museum.

Fløttum har ledet ulike prosjekter, blant annet «Culture 2000» og «Villreinen som verdiskaper».De siste årene har hun jobbet i Oppdal Kulturhus med forskjellige arbeidsoppgaver, og har også vært sentral i arbeidet med å få gravfeltet på Vang satt på kartet i kultur- og reiselivssammenheng.

Hun har lang erfaring innen kulturarbeid både ved museum, innen reiseliv og arkeologi, samt diverse kultur- og naturarvsprosjekter.

– Vi mener at Anne Lise vil tilføre Museum Nord bred kunnskap og bidra til så vel utvikling av eksisterende anlegg så vel som realiseringen av Skrei, heter det i pressemeldingen.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments