Erika Nøstdahl (6) er en v mange, særlig jenter, som vil ha et motiv i ansiktet. Noe Bitten Langeng utfører med stødig hånd.
Erika Nøstdahl (6) er en v mange, særlig jenter, som vil ha et motiv i ansiktet. Noe Bitten Langeng utfører med stødig hånd.Bilde 1 av 6
Seksåringene, Brage Sæteren og Per Georg Gorsetsæter synes gamle traktorer er stas.
Seksåringene, Brage Sæteren og Per Georg Gorsetsæter synes gamle traktorer er stas.Bilde 2 av 6
Agnes Rathagen, Inger Lund, Oddbjørg Sliper, Astrid Resell Nyhaug og Margit Vognild hygger seg.
Agnes Rathagen, Inger Lund, Oddbjørg Sliper, Astrid Resell Nyhaug og Margit Vognild hygger seg.Bilde 3 av 6
En gammel lek som fortsatt slår an hos ungene.
En gammel lek som fortsatt slår an hos ungene.Bilde 4 av 6
Kopplam er ekstra stas.
Kopplam er ekstra stas.Bilde 5 av 6
Undertøy fra ulike epoker og i varierende størrelser stilles ut i Skjørstadstoggo.
Undertøy fra ulike epoker og i varierende størrelser stilles ut i Skjørstadstoggo.Bilde 6 av 6

Hygge for liten og stor på Åpen dag:

Museet fremdeles aktuelt

Selv om det meste er ved det gamle når Oppdalsmuseet inviterer til Åpen dag, svikter ikke bygdefolket det tradisjonsrike arrangementet. Og denne gangen bød museet på en ny utstilling.

Smågutter er og blir smågutter. Derfor har fascinasjonen for gamle traktorer åpenbart ikke blitt mindre med årene hos barn i førskolealder.

Noe vi var vitne til da vi tradisjonen tro dro til sesongåpning på Oppdalsmuseet der  Oppdal gammelteknisk forening også denne gangen var representert med diverse landbruksmaskiner, som i hovedsak var traktorer.

Ekstra trivelig var det selvfølgelig å bli møtt av tradisjonsmusikk fra Oppdal spellmannslag, under ledelse av Andreas Bjørkås. Gruppa på rundt 15 ble ei stund på museet hvor de forflyttet seg for at flest mulig skulle få ei dose god folkemusikk.

Imens kunne publikum nyte en kopp kaffe med vafler og Songraut eller Sunndalsgraut. Tradisjonsrikt her også, altså.

– Veldig trivelig, og koselig å treffe folk, sier Astrid Resell Nyhaug der hun sitter rundt et bord og snakker med andre pensjonistdamer mens de hører på musikere fra trekkspillklubben, som utgjør dagens andre innslag på underholdningsmenyen.

Andre steder rundt om på museet har en rekke frivillige stilt opp. Det enten for å organisere sekkeløp, ansiktsmaling, klapping av kopplam, stokkøksing eller andre ting som kan bidra til at de besøkende skal få noe mer enn en ren visuell en opplevelse.

– Vi er ekstra stolt av den nye utstillingen vår, sier Heidi Pawlik Carlson, og sikter til utstillingen av ulike varianter gammelt dameundertøy i andreetasjen av Skjørstastuggu,

På spørsmål om hvor mange som har funnet vegen til Oppdalsmuseet, konstater hun at besøket er godt og at folk ser ut å kose seg.

Les mer og se flere bilde i kommende utgave av OPP

Vennligst Logg inn for å kommentere