Oppdalsmuseet, åpen dag_MF

Sola og spellmannslaget gjorde sitt til at det å sitte ute på museumet ble ekstra hyggelig. Foto: MORGAN FRELSØY

Traktorer, museet_MF

Seksåringene, Brage Sæteren og Per Georg Gorsetsæter synes gamle traktorer er stas. Foto: MORGAN FRELSØY

Damer museet, Astrid R. Nyhaug_MF

Agnes Rathagen, Inger Lund, Oddbjørg Sliper, Astrid Resell Nyhaug og Margit Vognild hygger seg. Foto: MORGAN FRELSØY

Sekkeløp_MF

En gammel lek som fortsatt slår an hos ungene.

Kopplam_MF

Kopplam er ekstra stas.

Ansiktsmaling, museet_MF

Erika Nøstdahl (6) er en v mange, særlig jenter, som vil ha et motiv i ansiktet. Noe Bitten Langeng utfører med stødig hånd. Foto: MORGAN FRELSØY

Undertøyutstilling_MF

Undertøy fra ulike epoker og i varierende størrelser stilles ut i Skjørstadstoggo. Foto: MORGAN FRELSØY

Hygge for liten og stor på Åpen dag:

Museet fremdeles aktuelt

Selv om det meste er ved det gamle når Oppdalsmuseet inviterer til Åpen dag, svikter ikke bygdefolket det tradisjonsrike arrangementet. Og denne gangen bød museet på en ny utstilling.

Smågutter er og blir smågutter. Derfor har fascinasjonen for gamle traktorer åpenbart ikke blitt mindre med årene hos barn i førskolealder.

Noe vi var vitne til da vi tradisjonen tro dro til sesongåpning på Oppdalsmuseet der  Oppdal gammelteknisk forening også denne gangen var representert med diverse landbruksmaskiner, som i hovedsak var traktorer.

Ekstra trivelig var det selvfølgelig å bli møtt av tradisjonsmusikk fra Oppdal spellmannslag, under ledelse av Andreas Bjørkås. Gruppa på rundt 15 ble ei stund på museet hvor de forflyttet seg for at flest mulig skulle få ei dose god folkemusikk.

Imens kunne publikum nyte en kopp kaffe med vafler og Songraut eller Sunndalsgraut. Tradisjonsrikt her også, altså.

– Veldig trivelig, og koselig å treffe folk, sier Astrid Resell Nyhaug der hun sitter rundt et bord og snakker med andre pensjonistdamer mens de hører på musikere fra trekkspillklubben, som utgjør dagens andre innslag på underholdningsmenyen.

Andre steder rundt om på museet har en rekke frivillige stilt opp. Det enten for å organisere sekkeløp, ansiktsmaling, klapping av kopplam, stokkøksing eller andre ting som kan bidra til at de besøkende skal få noe mer enn en ren visuell en opplevelse.

– Vi er ekstra stolt av den nye utstillingen vår, sier Heidi Pawlik Carlson, og sikter til utstillingen av ulike varianter gammelt dameundertøy i andreetasjen av Skjørstastuggu,

På spørsmål om hvor mange som har funnet vegen til Oppdalsmuseet, konstater hun at besøket er godt og at folk ser ut å kose seg.

Les mer og se flere bilde i kommende utgave av OPP

 

Legg inn kommentar
Legg inn kommentar
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
>

Mest delt siste 7 dager

Mest kommentert