Bompengevedtak i Stortinget utsettes:

Ny E6 havnet i Frp-skvis

Frps krisemøte om bompengeprosjektene fører til at endelig vedtak om finansiering av ny E6 mellom Melhus og Ulsberg utsettes.

Forrige tirsdag ga Stortingets transportkomité klarsignal til blant annet å delfinansiere ny E6 mellom Ulsberg og Melhus med 5,68 milliarder kroner gjennom bompenger. Regjeringspartiene og Ap stod bak innstillingen som etter planen skulle til behandling i Stortinget i morgen, onsdag.

Nå blir saksbehandlingen utsatt til 19. juni, skriver adressa.no (betalingsartikkel).

– Et flertall i presidentskapet har etterkommet en anmodning fra et flertall i transportkomiteen om å utsette behandlingen, heter det i en uttalelse, skriver avisen.

Det er Frp som har bedt om utsettelsen på grunn av den interne uroen i partiet rundt flere bompengeprosjekter rundt om i landet. Onsdag samles partiet til ekstraordinært landsstyremøte for å drøfte bompengeopprøret, som også påvirker regjeringspartiet.

Flere fylkeslagsledere har tatt til orde for at Frp må forlate regjeringen dersom partiet ikke får større gjennomslag for sin bompengemotstand.

Det er uvisst om Frps ønske om en «time-out» også innebærer at partiet vil trekke sin støtte til utbyggingen av ny E6. Frps finanspolitiske talsmann, sør-trønderske Sivert Bjørnstad, sa til Adresseavisen i forrige uke at bompengeandelen for ny E6 sør for Melhus er kuttet betraktelig i ny Nasjonal transportplan.

– Det er ikke noe alternativ å ikke bygge. Veien er tvingende nødvendig, den er samfunnsøkonomisk lønnosom og den er planlagt i årevis, sa Bjørnstad til Adresseavisen.

Om utsettelsen får noen følger for den videre fremdriften for ny E6 sør for Soknedal er uvisst.

Utbyggeren Nye Veier er nå i ferd med å hente inn anbud til prosjektet der fire selskap er med videre i konkurransen.

I april ble det kjent at Nye Veier har kuttet to bomstasjoner på strekningen Melhus-Ulsberg.

Vennligst Logg inn for å kommentere