Ordførere frykter bomopprør i Frp stopper E6 sør:

Ordførere ut mot bomopprør i Frp

Ordførerne i Rennebu, Midtre Gauldal og Melhus er bekymret og mener det er oppsiktsvekkende at bomopprøret i Frp kan stoppe opp utbygingen av E6 mellom Melhus og Ulsberg.

Bomopprøret i Frp førte til at statsminister Erna Solberg denne uka utsatte behandlingen av bomfinansieringen av strekningen Melhus-Ulsberg.

LES OGSÅ: Ny E6 havnet i Frp-svis

Det reagerer ordførerne i Rennebu, Midtre Gauldal og Melhus på.

I en pressemelding torsdag uttaler de at de er sterkt bekymret over at Stortinget velger å utsette et nødvendig vedtak for å komme i gang med bygging av ny E6 sør for Trondheim.

«Gjennom samarbeidet i Bygg Vei har vi i hele perioden arbeidet for å få på plass utbygging av E6 på strekningen Ulsberg-Melhus, og har hatt et tett og godt samarbeid med Nye Veier AS.», skriver ordførerne.

De trekker fram at kommunestyrene i deres tre kommuner har fulgt opp Nye Veiers anbefalinger når det gjelder omreguleringer for å få ned kostnadene og få opp den samfunnsøkonomiske nytten.

–  Dette har vært tunge og krevende prosesser, men vi har lagt godviljen til for å komme i mål. Vi har gjennom dette arbeidet oppnådd å få endret prioriteringen av utbygging av E6 sør for Trondheim, slik at byggestart for strekningen nå er planlagt til høsten 2019. Dette forutsetter imidlertid at Stortinget vedtar finansieringen nå før sommerferien, heter det i pressemeldingen.

–  Det er oppsiktsvekkende og sterkt beklagelig dersom det gode lokalpolitiske arbeidet som er lagt ned nå kan bli satt tilbake på grunn av partitaktiske hensyn i ett av regjeringspartiene, skriver ordførerne Ola Øie i Rennebu, Sivert Moen i Midtre Gauldal og Gunnar Krogstad i Melhus.

Vennligst Logg inn for å kommentere