Den anerkjente kunstneren Elling Reitan fra forrige vernisage i Oppdal, på Bjerkeløkkja i 2014.
Den anerkjente kunstneren Elling Reitan fra forrige vernisage i Oppdal, på Bjerkeløkkja i 2014.Bilde 1 av 3
Allmannberget, malt av Elling Reitan.
Allmannberget, malt av Elling Reitan.Bilde 2 av 3
Tåkeridder. Oljemaleri av Elling Reitan.
Tåkeridder. Oljemaleri av Elling Reitan.Bilde 3 av 3

Anerkjent kunstner stiller ut i sommer:

Reitan tilbake i Oppdal

Elling Reitan vender tilbake til bygda der den profilerte kunstmaleren startet karrieren – og har med seg motiv fra bygda når han innvier et helt nytt prosjekt.

Utstillingen i kulturhus-galleriet åpner 15. juni, opplyser Anne Lise Fløttum i Oppdal kulturhus i en pressemelding.

– Oppdal kulturhus er svært glade for å huse nok en ny utstilling i regi av Elling Reitan, sier Fløttum. Hun forteller at Reitan denne gangen har en aldri så liten premiere på et prosjekt.

– Reitan arbeider med å løse opp og abstraherer motivene som består av oljemaleri på lerret, akvareller og litografier. Her vil vi også få se et par skulpturer, sier hun.

Sist Elling Reitan var i Oppdal med sin kunst var i 2014 da han hadde vernisage i Berkeløkkja. I 2009 var han årets pilegrimsutstiller med temaet «Vandring».

Den svært anerkjente kunstneren tilbrakte tre år i Oppdal som lærer i langrenn og engelsk på gymnaset på 80-tallet. Annenhver helg mens han bodde på hybel i bygda, dro han til Oslo. Der gikk han selv i lære – hos Odd Nerdrum. I fem år var han Nedrums elev, nå er Reitan adskillig mer i vinden enn sin tidligere lærer som har trukket seg unna offentligheten.

Reitan fortalte til OPP at han husket årene som lærer i Oppdal godt:

– Jeg jobbet og gikk på ski om dagen, og malte om kveldene og nettene. Jeg sov nesten i malingsosen, sa Reitan om årene først på 80-tallet.

I dag er Reitan en av landets mest kritikerroste og etterspurte kunstnere i tillegg til at han også har gjort seg bemerket internasjonalt og fått innpass hos det kresne New York publikummet. Fem malerier er solgt til The Sackler family, og 2 malerier har blitt solgt på Heritage Auctions i USA (Dallas, Texas 2015 og New York 2016), heter det i pressemeldingen.

Vennligst Logg inn for å kommentere