Dette bildet er tatt mandag 3. juni og gressbanen er fortsatt stengt. Store områder er helt uten gress og kommunen vet ikke hvordan de skal gripe tak i utfordringen.
Dette bildet er tatt mandag 3. juni og gressbanen er fortsatt stengt. Store områder er helt uten gress og kommunen vet ikke hvordan de skal gripe tak i utfordringen.Bilde 1 av 5
gressbanen-utenfor-banen.gif
Bilde 2 av 5
gressbane1.gif
Bilde 3 av 5
tidtakerbu-og-dekket-nett-1.jpg
Bilde 4 av 5
Eirik Kvål på gressbanen i fjor vår da isbrann hadde ødelagt dekket.
Eirik Kvål fra Tekniske tjenester på gressbanen for to år siden da isbrann hadde ødelagt dekket.Bilde 5 av 5

Kommunen klarer ikke å utbedre gressbanen:

Skylder på stor slitasje

For to år siden ble gressbanen nysådd etter isbrann, men siden har problemene stått i kø for banen som fortsatt er stengt. – Stor slitasje gjør det vanskelig å få til en god bane, mener enhetsleder.

–  Vi får til plener ellers rundt om i bygda, men det er merkelig at vi har store areal som ligger ubrukt og at vi har problemer med gressbanen, påpekte Trygve Sande (V) i spørretimen i kommunestyret forrige uke.

Som fotballpappa hadde han stått og sett over på gressbanen da han solgte kaffe under en kamp ved kunstgressbanen dagen før.

Gressbanen på stadion er blitt en stor utfordring for kommunen og idretten. Våren 2017 ble toppdekket på banen frest av og sådd på nytt etter isbrann.

Så tok vinden med seg gressfrøene over på det nye kunststoffdekket på løpebanen, der frøene vokste friskt. I fjor var gressbanen stengt det meste av året, slik den også har vært så langt denne sesongen.

Unntaket var i august i fjor da banen ble benyttet under Oppdalcup.

Dette var bakteppet da Trygve Sande, spilte ballen over til kommunen:

–  Hvordan kan arbeidet intensiveres for å få noe som er hakket bedre enn stusselig for barn og unge i Oppdal? spurte Sande.

Enhetsleder for Tekniske tjenester, Thorleif Jacobsen, måtte medgi at problemstillingen var kjent.

–  Vi har brukt mye energi og ressurser på fotballbanen, der vi har gått flere runder med ekspertise som har gitt oss råd, svarte Jacobsen.

Hovedutfordringen er ifølge enhetslederen at banen er mye i bruk.

–  Det er stor slitasje fordi banen brukes fra tidlig vår til sen høst. Det gjør det vanskelig å få til en god spilleflate. Kunstgress er nok det som duger best så høyt til fjells, sa Jacobsen.

Slitasje og mye bruk mener han også er grunnen til at det er utfordrende å få til gode plener rundt skoleanlegget og på skolebanen.

Sande slo seg ikke til ro med svaret og mente det burde vurderes å sette bort drift og vedlikehold til andre.

–  Jeg synes det må være mulig å få til noe bedre på naturgress, selv i Oppdal!

–  Vi har prøvd litt forskjellig, og forsøkte å sette bort vedlikehold til idrettslag og golfklubb, men det ble bestemt å gi det tilbake til kommunen, svarte Thorleif Jacobsen.

24. mai i fjor sa Jacobsens kollega, Eirik Kvål til OPP at han hadde tro på at banen ville komme seg i løpet av noen uker.

–  Vi gjødslet banen i midten av mai, og i forrige uke kjørte på ny jord der det er sår. Her vil det bli sådd på nytt, og deretter fortsette å gjødsle. Vi har trua på at banen blir bra, sa Kvål.

1 Comment
eldste
nyeste mest reagert på
Inline Feedbacks
View all comments
Knut J Solvang
Knut J Solvang
1 år siden

må da gå an å få fiksa den banen der. og det e nå ikke bruken av banen som e problemet, for den va jo så å si ikke i bruk i fjor. men i mellom tia, så e det jo en grusbane som ligg brakk. ka med å få den opp å gå igjen? og der ligg det jo kunstgrass å mugle òg, må nå få brukt det kunstgrasset t nå..