Hyttetyv2_-_kred_Shutterstock-Tryg_Forsikring

1350 hytteinnbrudd i fjor:

Slik sikrer du hytta mot tyver

I fjor opplevde 1.350 norske hytteeiere innbrudd i hyttene sine.

I pinsa er mange tilbake på hytta i Oppdal etter vintersesongen. For noen kan gjensynet med hytta etter noen uker uten hyttetur, bli trist. Årlig opplever flere hytteeiere i Oppdal at det har vært tyver på ferde og brutt seg inn.

– Tallet har gått noe ned de siste årene, og det skyldes at flere har fått alarm. Men fortsatt er det alt for mange hytteinnbrudd, sier sier kommunikasjonssjef Ole Irgens i Tryg Forsikring. Hans råd er enkelt:

– Installer alarm, og risikoen for innbrudd forsvinner nesten helt.

– Vi ser at stadig flere hytteeiere får installert alarm, og kombinerer den med brann- og vannvarsling. Vår erfaring er at nesten ingen boliger med installert alarm opplever innbrudd – det gjelder også hytter, sier sikkerhetsekspert Inge Svendsen i Sector Alarm i en pressemelding

Stadig flere installerer innbruddsalarm på hyttene. Det har hatt effekt. I 2009 ble det stjålet for 700 millioner kroner fra boliger og hytter, mot 375 millioner kroner i 2018, viser tall fra Finans Norge.

Likevel kommer mange hytteeiere til hytta, og oppdager at ubudne gjester har forsynt seg.

Svendsen har gode råd for å unngå slike opplevelser. Fremfor alt bør en ikke legge igjen synlige verdisaker eller alkohol.

– Ta med verdisaker hjem eller gjem dem. Hyttedrammen bør også gjemmes bort. Husk at uthus og skiboder også må sikres skikkelig, her kan det ofte være attraktive gjenstander for en tyv, sier Svendsen.

Her er noen enkle råd for å unngå hytteinnbrudd:

  • Installer alarm.
  • Ikke oppbevar verdisaker på hytta.
  • Sett lemmer for vinduer.
  • Bruk skikkelig lås på alle dører.
  • Husk å sikre uthus, vedskjul, skiboder og liknende.
  • Avtal tilsyn med hytta med jevne mellomrom.
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments