Hopp til hovedinnhold

Helikopteruhell hindrer E6-sjekk i Rennebu i dag:

Utsetter E6-kartlegging etter krasj

Nye Veier gikk i lufta, men det endte med et krasj som gjør at kartleggingen av ny E6-trasé i Rennebu må utsettes.

– Vi må utsette kartleggingen av E6 sør til senere i sommer.

Det bekrefter Kari Charlotte Sellgren i Nye Veier Trøndelag til Radio E6 tirsdag morgen.

Årsaken til utsettelsen er at helikopteret som utfører såkalt geoskanning av ny E6 i Trøndelag for Nye Veier, i går ødela utstyret. Under helikopteret henger det en ramme som utfører målingene av grunnen der ny E6 skal gå.

Helikopteret flyr cirka 35 meter over bakken i relativt lav hastighet (ca. 60 km/t). Men mandag ettermiddag i 15-tiden,  kom piloten for nær en tretopp i Vuddudalen. Rammen som hang under krasjet i treet og ble ødelagt, ifølge adressa.no. Dermed måtte den repareres og en rakk dermed ikke å bli ferdig med å geoskanne E6-traseen nord for Trondheim.

Ingen ble skadet i uhellet,men krasjen ødela utstyret. Nå må Nye Veier gjøre seg ferdig med nord-traseen i dag, og må utsette kartleggingen av traseen mellom Kvål og Ulsberg.

– Vi fikk skader på utstyret, men det er nå reparert. Vi gjør oss ferdig i Åsen i dag, og tar sør-traseen senere i sommer, sier Sellgren.

Skanningen utføres i samarbeid med Norges Geotekniske Institutt (NGI) og EMerald Geomodelling. Geoskanningen utføres for å kartlegge grunnen i forbindelse med byggingen av ny E6. Et helikopter kommer til å fly med ulike måleinstrumenter som sender ut elektromagnetiske bølger.

– Målingene gir svar på hva slags grunn vi skal bygge ny E6 på, om det er løsmasser eller fjell, sier Sellgren til Radio E6.

Vennligst Logg inn for å kommentere