Welander søker toppstilling hos fylkesmannen:

Welander søker ny jobb

Oppdalsordfører Kirsti Welander kan bli fylkesmann Frank Jenssens nærmeste medarbeider.

Welander er en av 23 søkere til stillingen som assisterende fylkesmann, ifølge Trønder-Avisa (betalingsartikkel) som omtalte saken først.

Welander har vært ordfører i Oppdal siden valget i 2015, da hun overtok etter mangeårig Ap-ordfører Ola Røtvei. Welander var inntil valget for fire år siden rektor ved Oppdal videregående skole.

Nominasjonsmøtet i Ap valgte imidlertid overraskende å kaste den sittende ordføreren til fordel for motkandidaten Tor Snøve, og dermed må Welander finne seg ny jobb i oktober når det nye kommunestyret konstituerer seg.

Det er ikke avklart hvilken stilling hun skal tilbake til i fylkeskommunen, nå kan hun altså bli en del av fylkesmannsadministrasjonen i Trøndelag.

Til adressa.no sier Welander at hun har blitt godt kjent med fylkesmannsembedet i de fire årene hun har vært ordfører.

Som assisterende fylkesmann vil hun jobbe tett med tidligere Høyre-politiker Frank Jenssen, som er fylkesmann i nye Trøndelag.

– Det dreier seg om oppgaver i skjæringsfeltet mellom administrasjon og politikk, og der tror jeg at jeg har en del å bidra med. Dessuten liker jeg folkene som jobber der, og det virker som de har et godt og fint arbeidsmiljø, sier Welander til adressa.no.

Skulle hun få jobben blir det pendling mellom Steinkjer og Oppdal for Welander, som etter valget også er engasjert til å drive folkevalgtopplæring av Kommunenes Sentralforbund.

Gerd Janne Kristoffersen, nåværende assisterende fylkesmann i Trøndelag, går av med pensjon i høst.

0 Comments
Inline Feedbacks
Vis alle kommentarer