Ordførerhåpet svekkes:

Tung måling for Skjøtskift

Høyre i Trondheim opplever sin svakeste meningsmåling på ni år, og oppdalingen Ingrid Skjøtskifts vei til ordførerstolen er lengre enn noensinne.

Skjøtskift er ikke fornøyd med meningsmålingen fra Respons Analyse som viser at Høyre i Trondheim nå har en rekordlav oppslutning på bare 18,3 prosent.

For ett år siden var Høyre byens største parti med en oppslutning på 28 prosent. Nå har de rast ned 10 prosentpoeng.

Skjøtskift er ordførerkandidat i byen, men er langt unna å få flertall på borgerlig side i byen der særlig Rødt går kraftig fram.

– Dette er for dårlig. Vi har en jobb å gjøre, det er det ingen tvil om, sier Skjøtskift til Adresseavisen (betalingsartikkel) som står bak målingen sammen med NRK.

Ap har hatt ordføreren i Trondheim i 16 år og har framgang fra forrige måling. Samtidig står både SV og Rødt sterkt med en samlet oppslutning i målingen på 18 prosent.

Det vil gi de to partiene 13 representater, mens Ap ifølge målingen ligger an til å få 21 representanter i bystyret som har totalt 67 representanter. Dermed har de tre partiene flertall alene.

I dag styres Trondheim av en flertallskoalisjon bestående av Ap, MDG, KrF, Sp og Pensjonistpartiet. SV brøt ut da Venstre gikk inn i regjering, mens Venstre brøt ut i vår.

Skjøtskift har ikke gitt opp, hun tror fortsatt hun kan bli ordfører i Trondheim etter valget i september.

– Ja, det tror jeg. Jeg vil noe. Jeg har ambisjoner for byen.18 prosent

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments