Alida Domaas (t.v.), Ådne Lillebudal Sandnes, Åsa Kjerstine Kjølberg Moen, Ivar Østby og Michael Sjøberg i LOs sommerpatrulje

Alida Domaas (t.v.), Ådne Lillebudal Sandnes, Åsa Kjerstine Kjølberg Moen, Ivar Østby og Michael Sjøberg i LOs sommerpatrulje Foto: Synnøve Stølen

LOs sommerpatrulje sjekker sommerjobben:

–Det står bra til i Oppdal

Torsdag var LOs sommerpatrulje innom Oppdal for å sjekke arbeidsforhold for unge arbeidstakere under 35 år.

Fredag morgen var Alida Domaas i Sommerradioen i Radio E6 for å fortelle om hvordan det står til med unges arbeidsforhold i Oppdal.

–Det står veldig bra til i Oppdal, de unge arbeidstakerne har gode arbeidsforhold og trives på jobb, forteller Domaas.

Hun forteller videre at sommerpatruljen drar uanmeldt rundt på arbeidsplasser i hele landet for å sjekke om ungdom har fått det de har krav på som arbeidstakere, dette inkludere arbeidskontrakt, pauser, overtidsbetaling og om de trives på arbeidsplassen.

–Vi har ikke funnet noen store brudd i Oppdal. Den største mangelen, her som andre steder, er at de ikke kjenner til verneombudet på arbeidsplassen sin i tillegg til at de var et par steder hvor det var manglede overtidsregler, men det vi finner av avvik blir som oftest ordnet etter at vi har gjort arbeidsgiver oppmerksom på det, sier Domaas.

Dette er 34. året sommerpatruljen fra LO sjekker unges arbeidsplasser.

–Det er mange arbeidsplasser som forventer å bli sjekket av oss og nærmest blir skuffet om vi ikke kommer innom i løpet av sommeren, sier Domaas.

Patruljen som var innom Oppdal torsdag har vært innom flere kommuner i fjellregionen deriblant Selbu, Tydal, Røros, Midtre Gauldal og Meldal.

Legg inn kommentar
Legg inn kommentar
Annonse
>
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Mest delt siste 7 dager

Mest kommentert