Gunvor Fagerhaug Ingebrigt Håker Flaten og Andreas Bjørkås (til høyre). Foto: Arkiv

Kremlag av musikere deltar på premierekonsert i Oppdal kirke:

Finner tonen sammen

Jazzbassist Ingebrigt Håker Flaten har invitert et knippe toppmusikere til Oppdal for å delta under konserten han holder sammen med Gunvor Fagerhaug (vokal) og Andreas Bjørkås (fele) i Oppdal kirke, fredag kveld. Der blir det dessuten dokumentarfilm-premiere.

– Det er noe med de gamle tonene som har reist i veldig lang tid. Og at de har blitt bevart gjennom så lang tid, er fordi det er så vakre melodier, sier Ingebrigt Håker Flaten til OPP.

Denne uka er jazzmusikeren i Oppdal for å hilse på mor, Åse, og for å holde konsert sammen med sanger, Gunvor Fagerhaug og folkemusiker Andreas Bjørkås, som begge i motsetning til Håker Flaten fortsatt bor i hjembygda.

Torsdag kveld møttes de for å øve sammen i kirka på materialet de har gitt ut sammen på plata, «Village songs, Den signede dag».  Sammenlignet med innspillingen, får garantert det hele et litt nytt uttrykk under konserten trioen har sammen i Oppdal kirke fredag kveld. Det fordi Håker flaten har invitert tre gode venner til å komme og bli med. Håkon Kornstad (saksofon), Hans Hulbækmo (trommer)  og Johan Lindström (gitar, steelgitar), er alle jazzmusikere i elitesjiktet som har spilt sammen med Håker Flaten ved flere anledninger.

Fredag kan publikum benytte anledningen til å høre denne spennende sammensetningen av musikere bryne seg på den eldgamle sang- og folketoneskatten som har sine røtter i nettopp Oppdal og som Flaten Håker, Fagerhaug og Bjørkås har spilt inn og utgitt på plate.

Vedlagte videoppotak er gjort av Leoh Productions ved Jørn Hoel under øvelsen i kirka torsdag kveld. Nettopp video er noe også de som kommer i kirka fredag vil få se. Da starter nemlig kvelden med en dokumentarpremiere, med klipp fra innspillingen, lanseringskonserten og ikke minst, sekvenser som forteller om historien bak sangene og deres opprinnelse generasjoner tilbake i tid.

Legg inn kommentar
Legg inn kommentar
Annonse
>
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Mest delt siste 7 dager

Mest kommentert