Snø på Storhornet 3. juli.
Snø på Storhornet 3. juli.Bilde 1 av 2
Langtidsvarselet for Oppdal viser at det er håp med tanke på sommerværet i løpet av neste uke.
Bilde 2 av 2

Nedbør og lave temperaturer ut uken:

Forventer mer snø på toppene

Været er tilbake til normalen for årstiden i Oppdal etter fjorårets supersommer.

Etter fjoråret sommer med høye temperaturer og lite nedbør ser det ut som at årets sommer blir en typisk Oppdalssommer.

Statsmetrolog Eldbjørg Moxnes sier til Sommerradioen at oppdalingene må belage seg på lave temperaturer frem til neste uke.

– Forrige uke var det høye temperaturer i de sørlige delene av landet, men det ser ut som vi må vente en stund før de vender tilbake. Akkurat nå har vi et lavtrykk som har kommet fra Grønland som gjør at vi for tiden har den kaldeste temperaturen på den nordlige halvkule, sier Moxnes til Radio E6.

Onsdag morgen la snøen seg på Storhornet og Moxnes forteller at man også må belage seg på at toppene kan være snødekket også torsdag.

–Det kan komme noe nedbør natt til torsdag, i tillegg til at de lave temperaturene vil fortsette ut dagen onsdag og på starten av dagen torsdag, så det er sannsynlig at det blir snø på toppene også da.

Men det er håp:

– I Oppdalsområdet vil temperaturene ligge rundt ti grader de nærmeste dagene før de gradvis beveger seg oppover og det blir rundt 15 grader utover neste uke, sier Moxnes.

I mai og juni var nedbørsmengden nesten det dobbelte av normal nedbør, 57,5 mm i mai og 69,7 mm i juni, mens normalen ligger på 30,0mm i mai og 55,0mm i juni.

–I fjor var det uvanlig tørt i mai og juni, mens det i år har vært uvanlig bløtt. I den tiden fremover er det ikke meldt så mye nedbør som vi har hatt i det siste, sier Moxnes.

Moxnes forteller at de ved Metrologisk institutt ofte får mye spørsmål om været på sommeren.

–Uavhengig av om det er sol og varmt eller regn og kaldt så er folk interessert i hvordan sommerværet blir, så det er ofte mange som vil ha tak i oss om sommeren.

0 Comments
Inline Feedbacks
Vis alle kommentarer