Kristoffer Säfström, Maria Ehlin Kolk, Erik Johansson og Lars Löfgren utgjør Hamilton Adventure Team.
Kristoffer Säfström, Maria Ehlin Kolk, Erik Johansson og Lars Löfgren utgjør Hamilton Adventure Team.Bilde 1 av 6
img0212.jpg
Bilde 2 av 6
img0229.jpg
Bilde 3 av 6
Camilla Engebretsen har sendt Oppdal i ledelsen og gratuleres av Ida Hindseth Bjerkaas.
Camilla Engebretsen har sendt Oppdal i ledelsen og gratuleres av Ida Hindseth Bjerkaas.Bilde 4 av 6
img0224.jpg
Bilde 5 av 6
Hans Bøe takker Gjermund Kvam for årene han har vært rektor ved skolen.
Hans Bøe takker Gjermund Kvam for årene han har vært rektor ved skolen.Bilde 6 av 6

Møt deltakerne i ekstremsportløp fra Åre til Ålesund:

Fosser gjennom Oppdal fortest mulig

Deltakerne i ekstremsportkonkurransen Nordic Islands Adventure Race har knapt tid til å sove når de sykler og løper fortest mulig gjennom Oppdal.

Marika Wagner er talsperson for konkurransen, og forteller til Radio E6 at deltakerne startet i Åre lørdag kveld. Vinneren er laget som først når Ålesund, og lederlaget Swedish Armed Forces Adventure Team fosset gjennom Oppdal mandag og ventes å sykle i mål torsdag. De to ledende lagene passerte Gjevilvasshytta i går etter 227 kilometer på sykkelsetet!

Det er voldsom strekk i feltet, lederlaget forlot Gjevilvasshytta flere timer før de fire fra Hamilton Adventure Team kom syklende over Resset fra Skarvatnet. De to siste lagene hadde mandag morgen ennå ikke nådd Gjevilvasshytta – du kan følge løpet og lagene på livetrackingen her!

OPP møtte laget som ligger på andreplass da de bevilget seg en rask stopp på Rauøra for å legge fra seg syklene og starte på etappen langs vatnet. De skulle egentlig padle, men vinden var for sterk til at lagene fikk lov å legge ut på Gjevilvatnet.

Maria Ehlin Kolk har det travelt med å lage litt mat til laget i løpet av den halvtime lange pausen de bruker til å spise og skifte.

– Vi har ikke vært i Oppdal før, men det er jo så fint, sier Kolk.

Det er ni lag med både kvinner og menn fra sju forskjellige land som deltar.

Talsperson Wagner har selv vært med i konkurransen tidligere, og forteller at det som er spesielt med dette løpet, er at man deltar som et lag på fire personer, og at det ikke er lagt inn noen pauser i løpet:

– Lagene reiser døgnet rundt og de kan stoppe og sove når de vil. Løpet er non-stop. Det finnes ingen pauser, og alt handler om å bevege seg fort, og ikke stoppe for lenge!

– Hvordan forbereder man seg på å være med på et slikt løp?

– Det handler selvsagt om å ha trent mye i mange år, men det handler også mye om å være mentalt forberedt på at det kommer til å være hardt. Man må også forberede seg sammen med laget sitt, på hvordan man skal ta hånd om hverandre og samarbeide, sier Wagner.

Totalt skal de ni lagene tilbakelegge 700 kilometer til fots, med sykkel og i raftingflåter.

Det koster 4500 euro å delta i en konkurranse som krever mye logistikk når sykler, flåter, mat og klær skal fraktes tvers gjennom Norge. Vinnerlaget får 3000 euro og gratis deltakelse i verdensmesterskapet i Adventure racing i førstepremie.

Vennligst Logg inn for å kommentere