DSC_0866

Nærmere 400 skyttere skal i løpet av Midt-Norsk mesterskap skyte felt i Oppdal. Her er at av lagene lørdag på vei til første standplass. Foto: Synnøve Stølen

DSC_0869

Tore Byberg og Ingeborg Rosøy håper å gjøre det godt i sine gjenværende konkurranser under Midt-Norsk Foto: Synnøve Stølen

DSC_0864

Foto: Synnøve Stølen

Unge skyttere fra Oppdal gjør det godt:

Oppdal leverer under Midt-Norsk felt

Denne uken arrangeres Midt-Norsk mesterskap i regi av Gauldal skyttersamlag. Feltskytinga foregår i Oppdal, mens Rennebu er arena for baneskytinga.

Det er nærmere 400 skyttere som skal i ilden i løpet av mesterskapet som arrangeres fra torsdag til søndag denne uken. Arrangementet er et samarbeid mellom skytterlagene Opdal og Midtbygden, Lønset og Rennebu, hvor Rennebu skytterlag arrangere baneskyting og Opdal og Midtbygden arrangere feltskyting med Lønset skytterlag.

POPULÆRT ARRANGEMENT 

Leder i Opdal og Midtbygden skytterlag, Arne Helgetun, er fornøyd med påmeldingen.

–Det er flere påmeldte i år enn på Midt-norsk i fjor og alle lagene som skyter er fulle, sier han og legger til at de lørdag begynte skytingen halv 9 og at de siste lagene ville være ferdige mellom klokken 17 og 18 lørdag kveld.

Grene som det konkurreres i er felt fin og grov, i tillegg har man mulighet til å delta på felthurtig og stang som er former for hurtigskyting.

Helgetun forteller at arrangementet kun er åpent for skyttere fra Midt-Norge, Trøndelag og Møre og Romsdal, og at det er såpass populært at skyttere fra andre kretser ikke kan delta.

–Feltskyting om sommeren er veldig populært, de dette er en gren som egentlig hører vinteren til, og mange bruker slike stevner som dette til å forberede seg til Landsskytterstevnet. Hadde arrangementet vært åpent for skyttere fra hele landet hadde vi nok fått det enda mer travelt enn vi har nå, sier Helgetun i det han forsvinner ut døren for å gjøre opprop på neste lag som skal ut.

DE UNGE GJØR DET GODT

Det er flere av de lokale utøver, da spesielt de unge, som har levert gode resultater, forteller Helgetun.

–Ørjan Martinsen Hage har prestert jevnt gjennom sesongen og har gjort det best av juniorene. Vi har og en meget fersk rekrutt Vegard Stensheim som leverte et svært godt resultat.

Martinsen Hage forteller til OPP at han er greit fornøyd med prestasjonen sin

–Det var alt i alt helt greit gjennomført, jeg mistet to poeng på finaleholdet, men sånt skjer. Jeg klare å holde meg rolig og behersket hele runden og holdt nervene i sjakk selv om jeg visste at det kunne gå mot en topplassering. Jeg hadde tydeligvis dagen min, sier han.

Både Martinsen Hage og Peder Eidem skal søndag skyte lagskyting på bane for Gauldal skyttersamlag.

Av de eldre skytterne fra Opdal og Midtbygden var det førsteårssenior Erik Stølen i klasse 3 som gjorde det best.

Ingeborg Rosøy og Tore Byberg, henholdsvis fra Kyrksæterøra og Rissa, er to av de om lag 400 skytterne som har reist til Oppdal for å delta på Midt-Norsk.

–Det er et veldig bra arrangement, standplassene er fine og standplasslederne er flinke, sier Rosøy og legger til at hun ofte skyter stevner i Oppdal.

–Feltskyting gikk ikke helt som jeg hadde håpet, så jeg satser på å gjøre det bedre på baneskyting i ettermiddag, sier hun.

Byberg har allerede gjort unna baneskyting og gjør de siste forberedelsene før han skal ut å skyte felt.

–Jeg er passe fornøyd med baneskytingen og håper å gjøre det godt på feltskytingen nå.

GODE TILBAKEMELDINGER 

Helgetun forteller at arrangementet har gått slik det skal og at de har fått gode tilbakemeldinger fra deltakere og publikum.

–Alt går som det skal, vi har hatt en fin flyt på hele arrangementet og ikke hatt noen forsinkelser i løpet av de siste dagne, sier Helgetun.

Han gir mye av æren for at alt har gått slik det skal til de frivillige.

–Vi har et stort mannskap som bidrar i løpet av helgen og er til enhver tid 45 til 50 mann på jobb. På et arrangement som dette er det viktig at man har nok folk, sier Helgetun.

Skytterne fra arrangørklubben skjøt sine lag torsdag kveld.

Resultater fra Midt-Norsk mesterskap i feltskyting finner du HER.

Legg inn kommentar
Legg inn kommentar
Annonse
Annonse
>
Annonse
Annonse
Annonse

Mest delt siste 7 dager

Mest kommentert