Rulleskiløypa i Kåsen asfalterer. Her er maskinene på vei inn mot standplass.
Rulleskiløypa i Kåsen asfalterer. Her er maskinene på vei inn mot standplass.Bilde 1 av 2
Heretter kan også rulleskientusiastene bruke skitraseen på Oppdal langrennsstadion.
Heretter kan også rulleskientusiastene bruke skitraseen på Oppdal langrennsstadion.Bilde 2 av 2

Etterlengtet asfalt-oppgradering i Kåsen:

Her ruller de ut skiløypa!

Oppdal har fått sin første, asfalterte rulleskitrasé. Ski- og skiskyttergruppa bruker to millioner kroner på å oppgradere løypene i Kåsen, og tror det vil trekke mange treningslystne til området.

Det er knapt én kilometer av løypetraseen i Kåsen som denne uken har fått asfalt for å legge til rette for trening med rulleski.

–  Dette har vært etterlengtet. Vi har lenge snakket om å få det til, derfor er det artig at den første sløyfa nå er klar, sier ansvarlig for Kåsen-anlegget, Arnt Gulaker til OPP.

Traseen som er asfaltert denne uka, går fra standplass, mot snølageret og tilbake. Prislappen er på rundt to millioner kroner. Pengene kommer blant annet fra overskuddet på 400 000 kroner fra vinterens hovedlandsrenn.

– Målet er å få til 2,5 kilometer, og vi håper å fortsette neste år. Det er økonomien som bestemmer, sier Gulaker.

  – Når kan løypa brukes?

– Jeg regner med at den kan testes i helga. Det gjenstår å legge ut grus langs kantene som er litt høye nå, så om noen prøver løypa i helga må de være forsiktige, sier Gulaker. Traseen skal også merkes.

(artikkelen fortsetter under bildet)

– Det betyr veldig mye for ski- og skiskyttergruppa å få til dette. Nå slipper de å dra andre steder, som til Berkåk,  for å trene på rulleski, sier han.

Han gir skryt til Dale maskin som har stått for grunnarbeidet og Veidekke som asfalterer.

– På den måten får vi ungene bort fra trafikkerte veier og inn i trygge rammer, sa leder i ski- og skiskyttergruppa i Oppdal IL, Christin Gulaker Gjønnes til Radio E6 i mai.

Skiskyttergruppa har store forhåpninger om at satsingen vil bety mye for Kåsen som treningsarena.

–  Vi tror det blir mer attraktivt å komme hit for å trene. Så gjør det at vi trenger mindre snø for å legge løyper om vinteren, noe som gir mindre slitasje på utstyr, sa Gulaker Gjønnes til Radio E6.

Deler av den asfalterte løypa går forbi det 10 000 kubikkmeter store snølageret som skal legges ut i traseen neste sesong.

Gjennom denne satsingen ønsker Oppdal IL å melde seg på i konkurransen med andre skidestinasjoner om å trekke til seg idrettsutøvere som er ute etter tidligsnø å trene på.

Vennligst Logg inn for å kommentere
1 Kommentartråd
0 Svar
0 Følgere
 
Kommentar med flest reaksjoner
Mest populære kommentartråd
1 Kommentarforfattere
Oddvar Magne Skjørstadmo Siste kommentarforfattere
nyeste eldste mest reagert på
Oddvar Magne Skjørstadmo
Gjest
Oddvar Magne Skjørstadmo

Dette må da bare bli helt konge, for å trene på både med rulleski og på snø. Det var en helt annen standard på det jeg var med på, da vi ryddet lysløype med hakke, spett, spade og øks, rundt idrettsbanen og sentralskoleanlegget på 60-tallet. Får også håpe at det blir satt opp barrierer, slik at det ikke blir sladdkjøring med bil der. Det har allerede vært noen å sladdet opp dype spor i en nygruset parkeringplass ved curlinghallen.