Mannen i 50-årene fra Møre ble funnet et stykke ut fra land på Skarvatnet. Bildet viser Skarvassosen søndag morgen.

Mannen i 50-årene fra Møre ble funnet et stykke ut fra land på Skarvatnet. Bildet viser Skarvassosen søndag morgen. Foto: Per Ole Aalberg

Falt fra båten under fisking:

Mann funnet død i Skarvatnet

En mann i 50-årene fra Møre er funnet død i Skarvatnet i Oppdal, melder politiet på twitter natt til søndag. Mannen var ute i båt og fisket.

Politiet varslet om hendelsen på twitter klokka 02.38 natt til søndag. Ulykken skal ha skjedd rundt klokka 00.50. Alle nødetatene rykket ut til stedet, inkludert luftambulanse.

– Det var pårørende som fant mannen og som varslet nødetatene, sier operasjonsleder Stig Roger Olsen i Trøndelag politidistrikt til NTB.

Mannen i 50-årene var ute i båt og fisket, og ble funnet i vannet. Det er ikke kjent hvorfor han falt ut av båten og hvor lenge han hadde ligget der. Vedkommende ble fløyet til St. Olavs hospital med luftambulanse.

– Mannen ble funnet av pårørende og han lå da et stykke ut fra land med ansiktet ned og måtte hentes med båt. Det var ambulansepersonell som fikk ham til land og de startet umiddelbart med livreddende førstehjelp, forteller operasjonsleder Bjørnar Gaasvik ved politiet i Trøndelag til OPP.

Klokka 03.33 opplyser politiet i en ny twittermelding at mannen ble erklært død på sykehuset, og at de påprørende er varslet.

Operasjonslederen bekrefter overfor OPP at mannen har bostedsadresse i Møre.

Det er fortsatt mye som er uklart rundt selve hendelsesforløpet, og om vedkommende benyttet redningsvest, men Gaasvik forteller at mannen dro ut for å fiske ved 22-tiden og skulle være tilbake igjen ved midnatt. Da han ikke kom som avtalt dro pårørende ut for å se etter ham.

– Det er igangsatt etterforskning, men det er ingen mistanke om noe straffbart forhold. Vi anser dette som en tragisk ulykke og har avsluttet arbeidet på ulykkesstedet foreløpig, sier Stig Roger Olsen til adressa.no.

Bjørnar Gaasvik sier til OPP at politiet vil fortsette undersøkelsene i dag, blant annet med samtaler med pårørende og vedkommende som fant ham. Båten han skal ha brukt er foreløpig ikke funnet. I følge operasjonslederen blir mannen obdusert.

Legg inn kommentar
Legg inn kommentar
Annonse
Annonse
>
Annonse
Annonse
Annonse

Mest delt siste 7 dager

Mest kommentert