Det kan bli godt med svalende bad på Rauøra til uka om meteorologens prognose slår til.

Det kan bli godt med svalende bad på Rauøra til uka om meteorologens prognose slår til. Foto: Morgan Frelsøy, arkiv

Knallvær i vente i fjellbygda:

Nå kan vi få rekordvarme!

Neste fredag kan den 16 år gamle varmerekorden i Oppdal stå for fall når hetebølgen i Europa også blir merkbar i Trøndelag.

Torsdag og lørdag i neste uke lyder prognosen på 28 grader i Oppdal, men fredag er det varslet hele 30 grader i fjellbygda.

Det er hetebølgen som er på vei inn over Europa som også blir merkbar i Trøndelag og i  oppdalsområdet. Meteorolog Roar Inge Hansen ved StormGeo, sier til vg.no at varmen slår til fra midten av neste uke.

– Skal vi snakke om hetesommer, så kan det være at det kommer fra torsdag av og frem til lørdag. Onsdag kommer sommeren inn fra Sør- og Mellom-Europa, og da kan temperaturene krype opp mot 30 grader, sier Hansen til avisen.

Han tror at enkelte steder vil få opp mot 35 graders varme.

30. mai i fjor ble det målt 26,8 grader ved Sæter værstasjon, noe som er ny mai-rekord i Oppdal. På værstasjonen i Drivdalen ble det målt hele 28,2 grader og varmere ble det senere på sommeren.

Til tross for fjorårets hete ble varmerekorden for Oppdal stående, selv om den var nær ved å ryke. 27. juli ble det målt 29,3 grader, bare 0,1 grader unna en tangering av rekorden fra onsdag 16. juli i 2003 da det var 29,4 grader ved Sæter værstasjon.

Den gamle rekorden før det var fra Bjørke værstasjon som målte 28,7 grader 3. august i 1982.

Slår meteorologenes prognose til kan altså 2003-rekorden nå stå for fall.

Og kontrasten er stor fra 3 juli i år da det ble satt kulderekord for årstiden i Oppdal med 4,5 minusgrader på Storhornet.

Legg inn kommentar
Legg inn kommentar
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
>

Mest delt siste 7 dager

Mest kommentert