Værprognosen fra yr.no viser at vi kan få rekordvarme i Oppdal til uka.
Værprognosen fra yr.no viser at vi kan få rekordvarme i Oppdal til uka.

Knallvær i vente i fjellbygda:

Nå kan vi få rekordvarme

Neste fredag kan den 16 år gamle varmerekorden i Oppdal stå for fall når hetebølgen i Europa også blir merkbar i Trøndelag.

Torsdag og lørdag i neste uke lyder prognosen på 28 grader i Oppdal, men fredag er det varslet hele 30 grader i fjellbygda.

Det er hetebølgen som er på vei inn over Europa som også blir merkbar i Trøndelag og i  oppdalsområdet. Meteorolog Roar Inge Hansen ved StormGeo, sier til vg.no at varmen slår til fra midten av neste uke.

– Skal vi snakke om hetesommer, så kan det være at det kommer fra torsdag av og frem til lørdag. Onsdag kommer sommeren inn fra Sør- og Mellom-Europa, og da kan temperaturene krype opp mot 30 grader, sier Hansen til avisen.

Han tror at enkelte steder vil få opp mot 35 graders varme.

30. mai i fjor ble det målt 26,8 grader ved Sæter værstasjon, noe som er ny mai-rekord i Oppdal. På værstasjonen i Drivdalen ble det målt hele 28,2 grader og varmere ble det senere på sommeren.

Til tross for fjorårets hete ble varmerekorden for Oppdal stående, selv om den var nær ved å ryke. 27. juli ble det målt 29,3 grader, bare 0,1 grader unna en tangering av rekorden fra onsdag 16. juli i 2003 da det var 29,4 grader ved Sæter værstasjon.

Den gamle rekorden før det var fra Bjørke værstasjon som målte 28,7 grader 3. august i 1982.

Slår meteorologenes prognose til kan altså 2003-rekorden nå stå for fall.

Og kontrasten er stor fra 3 juli i år da det ble satt kulderekord for årstiden i Oppdal med 4,5 minusgrader på Storhornet.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments