Denne store steinblokka løsnet fra fjellsida ovenfor riksveien i Gråura våren 2017.

Denne store steinblokka løsnet fra fjellsida ovenfor riksveien i Gråura våren 2017. Foto: Morgan Frelsøy, arkiv

Mesta har fått oppdraget til 9 mill.:

Starter skredsikring i Gråura

Denne uken starter forberedelsene for å sikre Gråura der det har gått flere ras de siste årene. Til høsten blir riksvei 70 helt stengt noen netter i forbindelse med utbedringsarbeidet.

Arbeidet starter i dag, onsdag 10. juli, og gir opp mot 20 minutters ventetid mellom klokka 07 og 19 alle dager. Unntaket er fra 17-23. juli, når entreprenøren skal ha ferie. Denne uka blir det fri ferdsel, opplyser Statens vegvesen i en pressemelding.

– De starter med å rydde skog og renske løst fjell. Dette vil falle ned på vegen og det er derfor helt nødvendig at vegen er stengt når det skjer. Med åpning for trafikk hvert 20. min vil entreprenøren kunne jobbe sikkert og effektivt samtidig som at ulempene for trafikantene ikke blir for store, sier byggeleder Andreas Eidem i Statens vegvesen.

Eidem sier til Radio E6 at det i hovedsak er to områder som skal sikres. I bunnen av Gråura skal fjellskjæringa ryddes, renskes og sikres ytterligere. Like innenfor fylkesgrensa til Trøndelag er det isen det skal sikres mot. Her skal det opp mer sikring mot nedfall av is.

– Det vil bli montert fanggjerder og isnett på strekningen, sier Eidem til Radio E6.

–  Dette krever tungt utstyr og det er ikke plass på vegen for trafikk samtidig. Det gjør det nødvendig å stenge riksvei 70 mellom Gjøra og Lønset noen netter fra klokka 00-06 med gjennomslipp av trafikk klokka 03. Dette blir skiltet og annonsert i god tid, sier Eidem i pressemeldingen.

OPP har gjennom flere reportasjer satt fokus på behovet for å sikre Gråura etter flere skred og steinsprang de siste årene.

Sikringsarbeidet i Gråura skal være ferdig i løpet av oktober og har en kostnad på 9 mill. kr eks. mva.

Legg inn kommentar
Legg inn kommentar
Annonse
Annonse
Annonse
>
Annonse
Annonse

Mest delt siste 7 dager

Mest kommentert