Her kommer brukertilgangen på opp.no  20.januar. Vi innfører betalingsløsning.

Randi og Ivar Nummedal er innom bruktbutikken nesten hver gang de kjører forbi.
Randi og Ivar Nummedal er innom bruktbutikken nesten hver gang de kjører forbi.Bilde 1 av 5
bruktmarked-drumstuggu-5.jpg
Bilde 2 av 5
bruktmarked-drumstuggu-4.jpg
Bilde 3 av 5
bruktmarked-drumstuggu-3.jpg
Bilde 4 av 5
bruktmarked-drumstuggu-1.jpg
Bilde 5 av 5

Bruktmarked på Dørumstuggu:

– Ute etter godbiter

Driftige dugnadsdamer dro i gang bruktmarked ute i finværet på Dørumstuggu i går.

– Det har vært en del folk innom så langt i dag. Noen sto klare 10-15 minutter før vi åpnet, de var ute etter godbiter, sa Ann-Tove Wærnes til OPP i går.

Wærnes kjøpte huset for noen år siden for å drive bruktbutikk. Hun drifter butikken sammen med andre frivillige som selger varene sine der.

På bruktmarkedet er det både nye og gamle ting til salgs; lopper som har blitt levert inn og håndverk av forskjellige slag.

Hytteoppdalinger

Wærnes forteller at hytteturistene er gode kunder.

Arve Bergan-Skar er en av hytteoppdalingene som tok seg turen til markedet på Dørumstuggu i går. Han leste om bruktmarkedet i OPP, så han og kona bestemte seg for å ta turen innom.

– Jeg har kjøpt meg noe maritimt til naustet vårt i Molde. Jeg fant noen fine brikker til å sette glass og flasker på, et brødklede og en liten figur. Det er koselig, sier Bergan-Skar.

Ivar og Randi Nummedal kommer fra Kristiansund, og har også hytte i Oppdal. De forteller at de er innom bruktbutikken nesten hver gang de kjører forbi.

Utesvele

Hanna Vik steker sveler som serveres med hjemmelaget rabarbrasyltetøy. Mange som kommer innom setter seg ned med en kaffekopp.

– Nå går det unna, smiler hun.

Vendula Neumanova og Miroslav Palka kommer fra Tsjekkia, og er på biltur i Norge sammen med sine to barn. De stoppet også innom bruktmarkedet i dag, og hadde satt seg ned for å smake på svelene.

– Vi så dette fine stedet og stoppet innom, vi vil nyte den lokale kulturen, smiler Palka.

Bruktbutikken er åpen hver lørdag og driftes av flinke dugnadsdamer. Wærnes forteller at de færreste av dem er fra Oppdal:

– I dag er vi seks frivillige her, som kommer fra Kvikne, Sunndalen og Nerskogen.

Vennligst Logg inn for å kommentere