Ordfører Kirsti Welander

Ordfører Kirsti Welander Foto: Per Ole Aalberg

Ansatte assisterende fylkesmann i Trøndelag:

Welander nådde ikke opp

Ordfører i Oppdal, Kristi Welander, ønsket jobben som assisterende fylkesmann i Trøndelag, men jobben gikk til tidligere avdelingsdirektør i Kunnskapsdepartementet, Øystein Johannessen (57).

Ansettelsen av Øystein Johannessen ble gjort kjent av fylkesmann i Trøndelag, Frank Jenssen, på Fylkesmannens hjemmeside, torsdag.

– Øysteins dokumenterte resultater fra ulike lederstillinger, kombinert med hans brede erfaring og personlige stil, gjør at jeg føler meg trygg på at vi får en assisterende fylkesmann som raskt vil bli kjent med både jobben og kollegene i hele embetet, sier fylkesmann Frank Jenssen til Fylkesmannens eget nettsted.

I følge Fylkesmannen har Johannessen bakgrunn som avdelingsdirektør i Kunnskapsdepartementet og fylkesutdanningssjef i Nordland. I dag er han rådmann i Sømna. Han har i tillegg ledererfaring fra høgskolesektoren og privat sektor, er cand.philol. fra Universitetet i Tromsø og har mastergradskurs i utdanningsadministrasjon fra University of New England i Australia.

– Jeg er veldig glad for å få denne muligheten og jeg er veldig motivert. Assisterende fylkesmann er en toppstilling som er attraktiv i seg selv. Stillingen passer godt til min kompetanse og erfaringsbakgrunn fra de ulike forvaltningsnivåene, sier Johannessen selv.

Det var i alt 23 søkere til stillingen, blant dem avtroppende ordfører i Oppdal, Kirsti Welander.

– Vi hadde flere meget godt kvalifiserte søkere når vi kom til innspurten av tilsettingsprosessen noe som i seg selv er veldig gledelig, sier Frank Jenssen.

Slik begrunnet Welander interessen for jobben overfor adressa.no tidligere i sommer.

– Det dreier seg om oppgaver i skjæringsfeltet mellom administrasjon og politikk, og der tror jeg at jeg har en del å bidra med. Dessuten liker jeg folkene som jobber der, og det virker som de har et godt og fint arbeidsmiljø, sa Welander til adressa.no.

Tirsdag ble det også kjent at Welander, som har en retrettstilling å gå tilbake til i fylkeskommunen når ordførerperioden er over, også har søkt stillingen som kommunalsjef i Malvik.

Legg inn kommentar
Legg inn kommentar
Annonse
>
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Mest delt siste 7 dager

Mest kommentert